Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Βαρβάρα: Χειροπέδες σε τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών

Αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της Παρασκευής (23/9) στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας με σκοπό την αποδόμηση εγκληματικού κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και την αποτροπή διασποράς των διακινούμενων ποσοτήτων στην παράνομη αγορά. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικός σκύλος.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 23-9-2022 στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 66 και 23 ετών και 28χρονη ημεδαπή ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 47χρονος ημεδαπός, μέλος του κυκλώματος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην προμήθεια, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, συνθετικής κανναβινοειδούς ναρκωτικής ουσίας (BOOM) και φαρμακευτικών δισκίων στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επιτυγχάνοντας την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με μεθοδική δράση, ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους.

Συγκεκριμένα, αρχηγός ήταν ο 66χρονος και ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση, μεταφορά και διακίνηση των ουσιών, προμηθεύοντας διάφορους διακινητές της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής. Επίσης, συντόνιζε και επιτηρούσε τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας.

Τα υπόλοιπα μέλη που εποπτεύονταν από τον 66χρονο αρχηγό, ασχολούνταν με την αποθήκευση και τη φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και με την διακίνηση αυτών.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε τέσσερις οικίες όπου κατασχέθηκαν:

  • 311,3 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 3 γραμμ. συνθετικής κανναβινοειδούς ναρκωτικής ουσίας (BOOM),
  • 166 γραμμ. καφέ σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών για επιμερισμό ναρκωτικών ουσιών,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • 14 φαρμακευτικά δισκία,
  • πιστόλι με γεμιστήρα,
  • 314 φυσίγγια,
  • επιχειρησιακό αυτοκίνητο και
  • το χρηματικό ποσό των 685 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement