Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδουν πηγές της Εξεταστικής το φραστικό επεισόδιο Κυρανάκη – Τζανακόπουλου

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων, που θέλουν να σημειώθηκε καβγάς μεταξύ των βουλευτών Κ. Κυρανάκη και Δ. Τζανακόπουλου στη χθεσινόβραδινή συνεδρίαση, προχωρούν πηγές της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βράδυ της Πέμπτης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους δύο βουλευτές, με αφορμή τον τρόπο εξέτασης του μάρτυρα Θεμιστοκλή Δεμίρη, νυν διοικητή της ΕΥΠ.

Κάποιες πηγές της Εξεταστικής υποστήριζαν μάλιστα ότι ο “γαλάζιος” βουλευτής πλησίασε στο έδρανο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε να διαμαρτύρεται φωνάζοντας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει λεκτική αντιπαράθεση και ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές της Εξεταστικής κατά την εξέταση του κ. Δεμίρη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν συνεχώς αυθαίρετες κρίσεις απόψεων και ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να απέδωσε στον κ. Δεμίρη την άποψη ότι «ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι πάνω από το Σύνταγμα» κάτι που, όπως σχολιάζουην, ουδέποτε δήλωσε ή υπονόησε ο κ. Δεμίρης. Κάνουν λόγο για απειλές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εκτός μικροφώνου προς τον κ. Κυρανάκη και ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να καταγραφούν αυτές οι απειλές στα πρακτικά.

Η απάντηση των πρώτων πηγών σε αυτή την εκδοχή των γεγονότων είναι ότι η πλευρά της πλειοψηφίας είναι εκείνη που έδειξε δυσφορία για τον βουλευτή Κυρανάκη. Πάντως για την Εξεταστική το περιστατικό θεωρείται λήξαν.

Την ίδια ώρα όμως οξύνεται περαιτέρω η πολιτική αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις μετά και τις καταθέσεις των διοικητών της ΕΥΠ. Ο πρώην υπουργός, Στέργιος Πιτσιόρλας προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την παρακολούθησή του επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Νόμιμες ήταν όλες οι επισυνδέσεις που έγιναν επί των ημερών του, φέρεται να υποστήριξε στην Εξεταστική Επιτροπή ο τέως Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος κατέθεσε πως δεν ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Γρηγόρη Δημητριάδη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, η οποία έγινε για εθνικούς λόγους και όχι για προσωπικούς.

Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστεί η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι ο εκάστοτε διοικητής δεσμεύεται από το απόρρητο. Όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ασκείται διπλός και τριπλός έλεγχος και ότι από τη στιγμή που έχει υπογράψει η εισαγγελέας, όπως ορίζεται από το νόμο, η επισύνδεση είναι νόμιμη. Συνεπώς είναι νόμιμη η επισύνδεση Ανδρουλάκη.

Την άρση του απορρύπτου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ανοιχτός ακόμη και σε σύσταση εξεταστικής. Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να εξεταστούν υποθέσεις παρακολούθησης ζητεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota Hellas είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ενσαρκώνοντας τη δέσμευση της Honda για μηδενικά τροχαία ατυχήματα με οχήματα Honda μέχρι το 2050, η έκτη γενιά του δημοφιλούς SUV, CR-V, διαθέτει μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά τα αλλεπάλληλα sold out, η Ευρυδίκη επιστρέφει στη σκηνή του Half Note Jazz Club, με την ιδιαίτερη παράσταση που ξεχώρισε και αγαπήθηκε από τους φίλους του γαλλόφωνου τραγουδιού “La Bohème”, από Παρασκευή...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

Advertisement