Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΝΔ: Βίντεο αντιπαραβολής με εξαγγελίες Τσίπρα – Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου

Νέο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ στο οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προβάλλει δεσμεύσεις της ΝΔ που υλοποιήθηκαν σε αντιπαραβολή με εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, που δεν έγιναν πράξη.

«Το είπαμε και το κάναμε αμέσως πράξη» είναι το μότο του πρωθυπουργού ενώ μετά από κάθε εξαγγελία του κ. Τσίπρα ακολουθεί στο βίντεο η φράση, «εμείς δεν προλάβαμε».

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ κι απέναντί της η αύξηση του βασικού μισθού κατά 50 ευρώ στα 713 ευρώ που έγινε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η εξαγγελία κατάργησης του ΕΝΦΙΑ από τη μια και η μείωσή του κατά 34% από την άλλη. Προβάλλεται επίσης η ομιλία του τέως πρωθυπουργού στη Βουλή για την «κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας» κι ακολούθως η ανακοίνωση από την πλευρά του πρωθυπουργού της μείωσης συνολικά 57 φόρων.

Στο βίντεο γίνεται επίσης αναφορά στο αφορολόγητο ανά παιδί και στη θέσπιση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στις δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, στο θεσμό του προσωπικού γιατρού και του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς», από την κυβέρνηση. Ακόμη στην ενεργοποίηση του 112, στους νέους διορισμούς στην εκπαίδευση, στο διπλασιασμό των προτύπων και πειραματικών σχολείων και στη λειτουργία του gov.gr.

Αντιπαραβάλλονται εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για ακύρωση του μνημονίου, μη-κλείσιμο των τραπεζών, καταγγελία της δανειακής σύμβασης, επιστροφή της 13ης σύνταξης, μη-αύξηση ΦΠΑ κ.α.

«Είναι ο δικός σας λόγος απέναντι στον δικό μου», καταλήγει το βίντεο με το συγκεκριμένο απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement