Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στον δρόμο προς την εξεταστική – Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Στη Βουλή μεταφέρεται το επίκεντρο των εξελίξεων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, μετά την απόφαση της ολομέλειας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, την ώρα που η πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους συνεχίζετ.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθώς έχει ανοίξει ήδη ο δρόμος για να ξεκινήσει τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή μετά από έγκριση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ με τη θετική ψήφο της αντιπολίτευσης αλλά και την ανοχή της ΝΔ που ψήφισε «παρών».

«Ό,τι θεσμικά προβλέπεται και μπορεί να γίνει στο πλαίσιο λειτουργίας και της ΕΥΠ και της υπόθεσης αυτής είτε από εξεταστική επιτροπή, είτε από θεσμών και διαφάνειας, είτε από ελληνική δικαιοσύνη μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι η κυβέρνηση θα συμβάλλει[…] Είμαστε εδώ για να μην μείνει καμία σκιά αλλά και για να προκύψουν προτάσεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στην ΕΥΠ μετέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπου συναντήθηκε, με πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον διοικητή της, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ζητώντας εξηγήσεις με αφορμή ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ ότι η υπηρεσία πληροφοριών έχει λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων.

«Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά μας αλλά και από την πλευρά του προοδευτικού κόσμου της χώρας, δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιου τύπου πρακτικές[…]δεν μπορούμε παρά να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη διαρκώς σε αυτό, προκειμένου να μην συγκαλυφθούν στοιχεία και έτσι αυτό το σκάνδαλο να αποκαλυφθεί κάποτε. Εκτός από τον πολιτικό υπεύθυνο που είναι πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης. Να μην συγκαλυφθούν στοιχεία αλλά να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.

Για δείγματα επιτελικού παρακράτους κατηγορεί την κυβέρνηση η Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι δεν είναι κανονικότητα οι παρακολουθήσεις των πολιτικών σου αντιπάλων.

«Η Κυβέρνηση δεν πείθει πια ούτε τους πιο ακραιφνείς υποστηρικτές της. Όλα αυτά είναι δείγματα του επικίνδυνου επιτελικού παρακράτους της ΝΔ, που πάνω στον πανικό του να διατηρήσει τις καρέκλες της εξουσίας άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα υπονοεί» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

«Το ΚΚΕ ζητούσε από την πρώτη στιγμή η Επιτροπή να μη λειτουργήσει με επιλεκτική ευαισθησία αλλά να διερευνήσει όλες τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και τα πραγματικά γεγονότα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Για πολιτική φθορά της κυβέρνησης μιλούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Εμείς λέμε όλα στο φως γιατί εμείς είμαστε στο φως και αυτοί είναι το σκοτάδι» ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το χειροκρότημα που εισέπραξε ο κ. Μητσοτάκης από τους βουλευτές τους ήταν αποχαιρετιστήριο, καθώς όλοι κοιτούν πλέον στην μετά τον Μητσοτάκη εποχή» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, τοποθέτησε και πάλι τον χρόνο των εκλογών σε 9 μήνες από σήμερα, τονίζοντας ότι εκτός από την έγκριση νομοσχεδίων το υπουργικό συμβούλιο θα αποτελέσει και ένα πολιτικό κέντρο για ανταλλαγή απόψεων. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε πιέσεις και δεν συμβιβάζεται με τα λάθη της.

«Δεν ανέχομαι ούτε υποβολείς, ούτε συμβιβάζομαι με τα λάθη μας. Αυτή, άλλωστε, είναι και η μεγάλη μας δύναμη: η αλήθεια, η εμπιστοσύνη στον πολίτη και η δουλειά για το παρόν και το μέλλον το οποίο θέλουμε» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Τετάρτη η συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής – Την Πέμπτη συνεδριάζει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10.00 το πρωί. Ο πρόεδρος της επιτροπής Θανάσης Μπύρας απέστειλε ήδη 8 επιστολές, για ακρόαση, σε πρόσωπα που συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο θέμα των παρακολουθήσεων και συγκεκριμένα στον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, στον Γρηγόρη Δημητριάδη πρώην Γενικό Γραμματέας του Πρωθυπουργού, στη Βασιλική Βλάχου,  στον Γιάννη Ρουμπάτη και Θόδωρο Δραβίλλα , τους οποίους ζήτησε η ΝΔ. Επίσης στον Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και στον νυν πρόεδρο της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη. Επίσης στην συνεδρίαση θα παραστεί εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το θέμα της συνεδρίασης της επιτροπής θα απασχολήσει και την αυριανή συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων, και θα ζητηθεί από όλες τις πλευρές να διασφαλιστεί το απόρρητο της επιτροπής και να μην ξαναγίνει «σουρωτήρι» όπως είχε πει για την  προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Μπουρνιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης ενώνεται για να γιορτάσει την...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement