Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο μετά την τελευταία έξαρση – Τι θα γίνει με τους μαθητές

Προβληματισμό προκαλούν στους επιστήμονες οι συνωστισμοί που καταγράφονται στα νησιά και άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς περιμένοντας παράλληλα αν η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού θα επηρεαστεί και από τα πανηγύρια του Αυγούστου.

Αναλύοντας τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, εξήγησε το πρωί της Δευτέρας (15/08) στο ΟΡΕΝ ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο εξακολουθούν να είναι τα άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 80 έτη καθώς οι περισσότεροι θάνατοι αφορούν τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Όσον αφορά τους διασωληνωμένους η εικόνα των στοιχείων δείχνει ότι αφορά τα άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη ενώ αντίθετα τα κρούσματα αφορούν στην πλειονότητά τους τα άτομα ηλικίας 35-40 ετών, σημείωσε η κυρία Ψαλτοπούλου.

«Η τρίτη και τέταρτη ηλικία έχει και άλλες συννοσηρότητες και αυτά μπορεί να επιδεινώνουν την κλινική τους εικόνα. Κατανοώ ότι με τον κορονοιό ο καθένας στερήθηκε την ελευθερία του αλλά γνωρίζουμε πλέον τα αντιικά φάρμακα, τον εμβολιασμό και τα μέτρα» είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ερωτηθείσα για την εικόνα από τα πανηγύρια προτρέποντας όσους έχουν συμπτώματα να κάνουνε τεστ «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Η κυρία Ψαλτοπούλου ρωτήθηκε και για το θέμα της επιστροφής των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία τονίζοντας ότι «η προσπάθεια είναι τα παιδιά να έχουν ατομική ευθύνη όσον αφορά τη χρήση μάσκας, γενικά οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές»

«Η τάση είναι προς μια απελευθέρωση όλων των δραστηριοτήτων» πρόσθεσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας όσον αφορά τα σχολεία.Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι με το πέρασμα του χρόνου, όσοι νοσούν από Covid- 19 αλλά και όσοι το περνούν ακόμη και χωρίς συμπτώματα, επισημαίνει η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Παθολόγος Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η οποία επισημαίνει πως «η σταδιακή μείωση της θνητότητας από τον κορονοϊό, λόγω του εμβολιασμού και της ανάπτυξης αποτελεσματικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα των στελεχών του κορονοϊού, οδήγησε εκατομμύρια άτομα σε “long Covid” ή “post-Covid” (μετά-Covid) διεθνώς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement