Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έγινε η απορρύπανση στους Παξούς από τα αποκαϊδια του ιστιοφόρου – Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού περιγράφει τη διαδικασία (video)

Εντυπωσιακή είναι η προσπάθεια που καταβάλει το Λιμενικό Σώμα για να περιορίσει τη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του ιστιοπλοϊκού στους Παξούς. Ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος μίλησε στην ΕΡΤ για τις προσπάθειες απορρύπανσης.

«Μεσα σε όλο αυτό που έγινε χθες με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ιστιοφόρο σκάφος και τελικά βυθίστηκε, ο φόβος όλων πλέον είναι ο φόβος της ρύπανσης».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κοκκάλας στην πλειοψηφία τους τα 200 λίτρα ντίζελ που μετέφερε το ιστιοφόρο κάηκαν στη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Περιγράφοντας τη διαδικασία απορρύπανσης και συλλογής των υπολειμμάτων από το κατεστραμένο ιστιοπλοϊκό ο κ. Κοκκάλας ανέφερε ότι έχουν χρησιμοποιηθεί τα κατάλληλα απορροφητικά υλικά.

«Περισσυνελλέχθησαν τα περίκλειστα απορρίματα και με σκάφος μεταφέρθηκαν στην στερία για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Έρευνες για αγνοούμενους στη Ρόδο

Ο κ. Κοκκάλας αναφέρθηκε και στην ευρεία επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών που άπό το πρωί είναι σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου, επισημαίνοντας ότι η κινητοποίηση είναι άμεση.

«Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να εντοπίσουμε όσα περισσότερα άτομα γίνεται. Στο σκάφος επέβαιναν μόνο άνδρες. Είχαν ξεκινήσει από την Αττάλεια της Τουρκίας. Ελάχιστα άτομα από αυτά που έχουμε διασώσει έφεραν σωσίβια» ανέφερε για τη ναυτική τραγωδία στη Ρόδο και τις προσπάθειες διάσωσης που είναι σε εξέλιξη ο κ. Κοκκάλας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement