Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Σφακιανάκης: Όποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα απάτης – Έχει συμβεί σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές κατηγορίες (video)

Καθημερινή μάστιγα αποτελούν οι ηλεκτρονικές απάτες με θύματα επιχειρηματίες και ιδιώτες. Για το σημαντικό αυτό θέμα μίλησε στις «Συνδέσεις» ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας προτρέποντας του χρήστες του Διαδικτύου να μην επικοινωνούν με αγνώστους.

«Δίνουμε το IBAN σε όλους. Δε θα δαιμονοποιήσουμε τον τραπεζικό αυτό λογαριασμό που μας διευκολύνει» τόνισε ο κ. Σφακιανιάκης.

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι όταν μας αποστέλλεται ο κωδικός επιβεβαίωσης από την τράπεζα για κάποια συναλλαγή, δεν τον δίνουμε σε κανέναν. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε ότι ιδιοκτήτρια φαρμακείου έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης ύψους 80.000 ευρώ καθώς οι δράστες την ξεγέλασαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

«Όσοι βάζετε αγγελίες χρειάζεται προσοχή. Οι πρώτοι που θα σας πάρουν είναι οι επιτήδιοι. Μια κυρία πουλούσε ένα κομοδίνο 150 ευρώ και έχασε 93.000 ευρώ. Έδωσε το IBAN και τους κωδικούς της» υποστήριξε ο κ. Σφακιανάκης.

Δεν πατάμε κανένα link στα κοινωνικά δίκτυα

«Όποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα απάτης. Έχει συμβεί σε όλες τις κατηγορίες, ηλικιακές και κοινωνικές», τόνισε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Όπως εξήγησε όταν είμαστε στα social media είμαστε πιο χαλαροί. «Δεν πατάμε link από κανέναν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πιο πρόσφατη απάτη αφορά επιτήδειους που ισχυρίζονται ότι είναι από τα ΕΛΤΑ. Κάλεσε επίσης τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.

«Στο παιχνίδι των ηλεκτρονικών εγκλημάτων έχουν μπει από τη χώρα μας πολλοί επιτήδειοι», προαναγγέλοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθούν συλλήψεις δραστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement