Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Διάσωση του ηλικιωμένου που βρέθηκε κρεμασμένος από κλαδί σε γκρεμό (video)

Βρέθηκε σώος και αβλαβής ο ηλικιωμένος που αγνοούνταν από το πρωί του Σαββάτου (06/08) από άντρες της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων με την συνδρομή εθελοντών μελών του παραρτήματος Τρικάλων της ΕΟΔ (Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης), οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν τον 86χρονο σε έναν γκρεμό 40 μέτρων, να κρατιέται από ένα κλαδί, καθώς είχε εγκλωβιστεί και δεν υπήρχε τρόπος να ανέβει.

Μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο διευθυντής επιχειρήσεων ΕΟΔ, Βασίλης Ντόβας ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια, την στιγμή της διάσωσης του ηλικιωμένου.

«Η ομάδα μας έκανε έρευνα στην περιοχή και ο ηλικιωμένος στάθηκε τυχερός γιατί τον εντοπίσαμε αμέσως». Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους ο 86χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλης και από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη διαπιστώθηκε πως χαίρει άκρας υγείας.

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος άνδρας είχε φύγει από το σπίτι του στο Παχτούρι το πρωί της Παρασκευής (05/08) για να μαζέψει ρίγανη, χωρίς να δώσει σημεία ζωής για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα οι δικοί του άνθρωποι να ανησυχήσουν για την υγεία του και να προχωρήσουν στην δήλωση της εξαφάνισης του.

Την στιγμή που ο ηλικιωμένος είδε τους άνδρες της ΕΟΔ, αν και ήταν πολύ καταβεβλημένος και εξαντλημένος από όλη αυτή την ιστορία, προσπάθησε να δώσει «σήματα ζωής» προς τους διασώστες, κάνοντας θόρυβο. Μόλις οι διασώστες τον εντόπισαν του δώσανε όλες τις πρώτες βοήθειες και τον μεταφέρανε στο νοσοκομείο.

«Για κάποιον λόγο που ούτε ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει έχασε τον προσανατολισμό του και μπήκε μέσα σε ένα ρέμα και άρχισε να ανεβαίνει προς τα πάνω και προκειμένου να φτάσει στο χωριό του, έφτασε σ ‘ένα σημείο, το οποίο η κλήση ήταν πάρα πολύ μεγάλη για τις δυνατότητες του και έτσι εγκλωβίστηκε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόβας περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όλη την περιπέτεια που πέρασε ο ηλικιωμένος.

«Μόλις άρχισε να σουρουπώνει, ο άνθρωπος αυτός άρχισε να εξαντλείται γιατί δεν είχε μαζί του ούτε τροφή ούτε νερό και στάθηκε τυχερός γιατί βρήκε ένα πεσμένο δέντρο από το οποίο εξείχανε δύο κλαδιά, από τα οποία κρατήθηκε με όλες τους τις δυνάμεις και περίμενε σε αυτό το σημείο μέχρι να βρει βοήθεια» πρόσθεσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου Πολλές φορές στο παρελθόν ήλθαμε αντιμέτωποι με το ζήτημα εξεύρεσης προσωρινής στέγης βραχείας διαμονής σε άστεγους (άπορους) πολίτες, οι οποίοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὃτι τήν προσεχή Πέμπτην, 6ην Ὀκτωβρίου 2022, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν Ἱεράν Μνήμην τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου Θωμᾶ ἐκ τῶν ιβ’. Εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου, τήν Τετάρτην 5ην Ὀκτωβρίου ἐ.ἒ καὶ ὥραν 6,00 μ.μ. θὰ τελεσθῇ ὁ ἑόρτιος Ἑσπερινός, καί τήν ἐπαύριον, κυριώνυμον ἡμέραν τῆς ἑορτῆς, ἀπό ὥρας 7.00 π.μ. ὁ Ὄρθρος καὶ, ἐν συνεχείᾳ, ἡ Θεία Λειτουργία. Κατά τὰς Ἱεράς Ἀκολουθίας θά τίθεται πρὸς προσκύνησιν, ἀπότμημα τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Θωμᾶ, τό ὁποῖον φυλάσσεται εἰς τόν Ἱερόν ἡμῶν Ναόν. Παρακαλοῦνται οἱ εὐσεβεῖς χριστιανοί ὃπως προσέλθουν καὶ συμπροσευχηθοῦν. Λαμβάνονται ὃλα τά προβλεπόμετρα μέτρα διά την πανδημείαν τοῦ Κορωνοϊοῦ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αν υπάρχει μια κατηγορία αυτοκινήτων που αντιστέκεται ακόμη στην επέλαση των SUV, αυτή είναι τα σουπερμίνι (segment B). Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Παρασκευή 14ην Οκτωβρίου 2022,ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καστέλλου εορτάζει μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος, την ανάμνηση του παραδόξου θαύματος, όπερ εκτέλεσε...