Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

“Θέλει Τέχνη ο Έρωτας” στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο θίασος που επισκέφθηκε το νησί μας το βράδυ της Πέμπτης 4 Αυγούστου ανεβάζοντας στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος το έργο “Θέλει Τέχνη ο Έρωτας”. 

Στην γεμάτη από κόσμο κεντρική πλατεία του νησιού μας επικράτησε ησυχία αμέσως μόλις ακούστηκε και το τρίτο καμπανάκι και το χειροκρότημα στην εμφάνιση των ηθοποιών έδωσε την ώθηση για μια συναρπαστική παράσταση.

Για δύο ώρες περίπου το κοινό παρακολούθησε με ενθουσιασμό την παράσταση και ευχαριστήθηκε ξεκαρδιστικές στιγμές αφού η εναλλαγή της πλοκής και τα απρόοπτα του έργου κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον και τα χαμόγελα στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων. 

Πρόκειται για μια εκπληκτική κωμωδία που έχει να κάνει με τις ανησυχίες που φέρνει στον άνδρα και την γυναίκα η -κρίσιμη ηλικία- αλλά και την ανωτερότητα και τον αυθορμητισμό της νιότης. Ο έρωτας με άλλα λόγια ενώ δείχνει να είναι ο από μηχανής θεός εντούτοις δεν είναι καθόλου απλός και εύκολος αντιθέτως …. θέλει τέχνη… πολύ τέχνη.

Η σχέση ηθοποιών και κοινού είναι αμφίδρομη και οι συντελεστές ξεχώρισαν το φιλοθεάμον κοινό του νησιού μας αποδίδοντας του τους χαρακτηρισμούς “άψογο” και “φανταστικό”.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον απόηχο του χειροκροτήματος με την ολοκλήρωση της παράστασης και στο Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνο Βρατσάνο με τους ηθοποιούς να εξυμνούν την προσφορά του στο νησί. 

“Για κάποιους από εμάς είναι οι τρίτη φορά που ερχόμαστε, για κάποιους άλλους πρώτη, όμως είναι ένα καταπληκτικό μέρος”, όπως ειπώθηκε μεταξύ άλλων από τους συντελεστές της παράστασης. 

“Είμαστε ευτυχείς που οι συνθήκες επέτρεψαν να διοργανώσουμε φέτος παραστάσεις που προσφέρουν στους συμπολίτες μας ψυχαγωγία και διέξοδο στα καλοκαιρινά βράδια. Η τέχνη συντελεί στην πολιτιστική μας παιδεία και γι αυτό προσφέρουμε δωρεάν αυτό το αγαθό στο οποίο έχουν δικαίωμα όλοι”, δήλωσε ο Δήμαρχος.

Το καστ αποτέλεσαν ταλαντούχοι ηθοποιοί και συγκεκριμένα οι Πέτρος Ξεκούκης, Νέλλη Γκίνη, Ασπασία Κοκόση, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Ειρήνη Αμανατίδου, Σταυρούλα Καμνή και ο Γιώργος Ματαράγκας.

Το έργο ανέβηκε σε Διασκευή – Σκηνοθεσία Γιώργου Ματαράγκα. Τα σκηνικά και τα Κοστούμια είχε επιμεληθεί ο Παναγιώτης Μανίκας. Τη μουσική επιμέλεια ειχε ο Πέτρος Ζουμπούλης. Στο φωτισμό ο Παναγιώτης Ψύχας και Β. σκηνοθέτη η Χριστιάννα Αποστολοπούλου.

Όλοι ευχήθηκαν να επαναληφθούν όμορφες θεατρικές βραδιές που προσδίδουν στο νησί πολιτιστική αίγλη και στους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες τη δυνατότητα για ποιοτική διασκέδαση μέσω της τέχνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, για τη γιορτή της Παναγίας  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δεκαπενταύγουστος είναι αφιερωμένος στη Θεοτόκο, την...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 η Εθελοντική Δράση του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του εθελοντή δύτη...

ΧΙΟΣ

Ένα νανούρισμα σε στίχους και μουσική του Τάκη Φάβιου, που ερμηνεύει τρυφερά και  αισθαντικά η Δώρα Βαβούλα, είναι το νέο μουσικό βίντεο  που σας προοωθούμε και...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επτά βρετανικές πόλεις επελέγησαν στη διαδικασία διοργάνωσης του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της Ουκρανίας λόγω της ρωσικής...