Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός σε νοσοκομείο στην Κρήτη: Άνδρας επιτέθηκε σε γιατρούς και προσωπικό

Πανικός επικράτησε σήμερα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, όταν άνδρας επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost όλα συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι όταν ο αλλοδαπός άνδρας επισκέφθηκε τον γιατρό και – κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες – ο άνδρας εξεμάνη και άρχισε να φωνάζει σε δύο γιατρούς, νοσηλευτές καθώς και σε διοικητικό προσωπικό.

Μάλιστα φέρεται να πέταξε στο πάτωμα ιατρικό μηχάνημα (monitor) επάνω στη μανία του.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση όταν έφθασαν στο σημείο και προχώρησαν σε προσαγωγή του άνδρα στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ωστόσο ο γιατρός δεν επιθυμούσε τη δίωξη του άνδρα που καταφέρθηκε εναντίον του με αποτέλεσμα, μετά την εξακρίβωση στοιχείων, να αφεθεί ελεύθερος ο δράστης του περιστατικού.

Μάλιστα εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, η οποία αναφέρει ως εξής:

Περιστατικό επίθεσης από πολίτη σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σημειώθηκε σήμερα στο τμήμα των εξωτερικών ιατρείων.

Άνδρας επιτέθηκε σε δύο ιατρούς, σε δύο νοσηλεύτριες και σε έναν διοικητικό υπάλληλο και έριξε στο πάτωμα ιατρικό μηχάνημα (μόνιτορ). Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία προσήλθε και στη συνέχεια προσήγαγε τον άνδρα στο αστυνομικό τμήμα.

Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει σχετικό περιστατικό επίθεσης πολίτη σε εργαζόμενους του νοσοκομείου, αφού και στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

-να κινηθούν αυτεπάγγελτα κατόπιν σχετικής αναφοράς οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τον εμπλεκόμενο στο περιστατικό, όπως επίσης και για κάθε περιστατικό επίθεσης εναντίον υγειονομικών σε υπηρεσία.

-να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους

-να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement