Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Λέσβο — Κάηκαν σπίτια, οι φλόγες έφτασαν στην παραλία

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια στον προαναφερόμενο οικισμό. Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχουν καεί ήδη δύο σπίτια.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 10 εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, με σημαντική την συνδρομή αστυνομίας και στρατού. Ο Δήμος κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια για τους ανθρώπους που κάηκε το σπίτι τους και θα πρέπει να φιλοξενηθούν.

Ειδικότερα,οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με 4 αεροπλάνα Καναντέρ, δύο PZL, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο υδροφόρες, τρία λεωφορεία, ένας προωθητές γαιών και ένα βυτιοφόρο καυσίμου.

Επίσης, η κανονιοφόρος «Κάσος» πρόκειται να καταπλεύσει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή.

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, ενώ αυτή την ώρα δίνονται οι πρώτες βοήθειες σε έναν ακόμα πυροσβέστη που αντιμετώπισε προβλήματα στην αναπνοή.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής «η εστία της φωτιάς είναι μεταξύ Βατερών και Σταυρού και καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή». Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μυρσίνη Τζινέλλη, νωρίτερα ενώθηκαν τα δύο μέτωπα της με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν στην παραλία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, έως τώρα έχουν καεί πολλά σπίτια.

Στο χωριό των Βατερών η φωτιά απειλεί σπίτια λόγω αναζωπυρώσεων, ενώ πολλά έχουν υποστεί ζημιές. Στις φλόγες παραδόθηκε ένα αυτοκίνητο. Οι ριπές ανέμου είναι συνεχείς, έχουν αντιμετωπιστεί πολλές εστίες μέσα στον οικισμό, που έχει εκκενωθεί. Ένα άλλο μέτωπο υπάρχει στο βουνό που βρίσκεται δίπλα στον οικισμό, στην περιοχή Σταυρός. Το μέτωπο αυτό βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή. Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση, αναφέροντας πως υπάρχουν καμένα σπίτια στο χωριό Βατερά.

Στο σημείο της φωτιάς μετέβησαν τόσο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, όσο και οι Δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, Ταξιάρχης Βέρρος και Στρατής Κύτελης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement