Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Κάυσωνας» φορολικών υποχρεώσεων με προθεσμία ως τις 29 Ιουλίου

Ο μνας του καύσωνα είναι και της εφορίας: Τέσσερις φορολογικές υποχρεώσεις συμπίπτουν ως το τέλος του μήνα: Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ΦΠΑ. Η ανταπόκριση των φορολογουμένων θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τα περιθώρια που θα υπάρξουν το φθινόπωρο για πρόσθετα μέτρα στήριξης απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια.

Έως τις  29 του μηνός θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις 8 δόσεις του Φόρου Εισοδήματος αλλά και η τρίτη από τις 10 δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

  •   Υπάρχει η επιλογή πληρωμής εφ’ άπαξ με 3% έκπτωση ή να συγκεντρωθούν όλες οι οφειλές ΕΝΦΙΑ και Φόρου Εισοδήματος και να γίνει πάγια ρύθμιση 24ων δόσεων με επιτόκιο 5,5%.
  • Η ώρα της επιστροφής έφτασε και για τα ποσά από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή που έλαβαν χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι φορολογούμενοι μπορούν να επιλέξουν πληρωμή σε δόσεις για τα ποσά κάποιων κύκλων και εφάπαξ εξόφληση για τους υπόλοιπους κερδίζοντας επιπλέον έκπτωσηΈως 29 του μηνός θα πρέπει οι φρολογούμενοι να αποφασίσουν είτε εφάπαξ με έκπτωση 15 % ή έως 96 άτοκες.
  •  Στο ημερολόγιο των πληρωμών του Ιουλίου και η πρώτη από τις δύο δόσεις ΦΠΑ για το Β τρίμηνο του έτους με προθεσμία έως 29/7.
    Με τα σημερινά δεδομένα το ισχυρότερο κίνητρο για εφάπαξ καταβολή είναι εκείνο που αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή καθώς η έκπτωση είναι 15% έναντι 3% του φόρου εισοδήματος.
    1,5 εκατ φορολογούμενοι πάντως δεν έχουν ακόμη υποβάλει την φορολογική τους δήλωση και καθώς η προθεσμία που παρατάθηκε εκπνέει στις 29 του μηνός, οι λογιστές ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών να μελετήσει το ενδεχόμενο και νέας παράτασης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη δεκαετία του 1930 έως και σήμερα, οι περιπτώσεις των αυτοκινήτων με ανακλινόμενα φώτα είναι πάντα αξιομνημόνευτες. Βλέπετε και μόνο για αυτό το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement