Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κερδίζει έδαφος ο εναλλακτικός τουρισμός των κάμπινγκ – Οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών

Eυοίωνες είναι οι εκτιμήσεις και τα δεδομένα της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας σε επίπεδο αριθμών, κρατήσεων και πληρότητας στα καταλύματα δημοφιλών προορισμών. Με τουρίστες απ’ όλο το κόσμο να επιλέγουν το κάμπινγκ ως «τρόπο διακοπών». Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ, Αντώνης Δεληδημητρίου εξηγεί ποια είναι τα οφέλη και ποιες οι δυσκολίες του κάμπινγκ και απαντά κατά πόσο είναι ένας από τους οικονομικούς τρόπους για να περάσει κανείς τις διακοπές του.

Σχετικά με τους τουρίστες που επιλέγουν το κάμπινγκ για διακοπές, παρατηρήθηκε πως φέτος έχει αυξηθεί η τουριστική κίνηση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Γεγονός πολύ θετικό καθώς φαίνεται μέσω αυτού πως η πανδημία δεν έχει αφήσει το στίγμα της στον ελληνικό τουρισμό.

Όπως είπε και ο κ. Δεληδημητρίου «Είναι ικανοποιητική η κίνηση στα κάμπινγκ αυτή τη στιγμή συγκριτικά με τη περσινή και τη προπερυσινή χρονιά, είμαστε αρκετά καλά και πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα εκτός απροόπτου».

Επίσης παρατηρείται πως πολλοί ηλικιωμένοι κατασκηνωτές από ξένες χώρες, οι οποίοι παραθέριζαν στην Ελλάδα από τη μικρή τους ηλικία, συνεχίζουν να έρχονται φανατικά ακόμη και σήμερα και να κατασκηνώνουν.

Όσον αφορά το κόστος, πολλοί επιλέγουν το κάμπινγκ όχι μόνο για να εξοικονομήσουν  χρήματα, κάνοντας φθηνές διακοπές αλλά και για να απολαύσουν έναν πιο διαφορετικό τρόπο ζωής μακριά από τις πολυτέλειες και τις ανέσεις που παρέχει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και να περάσουν λίγες μέρες απλότητας και ξεγνοιασιάς.

Τέλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ ανέφερε ότι το κόστος διαμονής σε μια σκηνή δύο ατόμων κυμαίνεται από «25 ως 30 ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement