Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίστηκε ο Λιγνάδης: Άσκηση έφεσης μελετά η Εισαγγελία Εφετών

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί και δεν παρασύρθηκε, όπως ίσως να συνέβη με ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας», δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης εξερχόμενος από τις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης και πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου υποστήριξε πως θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα, θα έρθουν και αυτές οι στιγμές» πρόσθεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος υποστήριξε για τους κατήγορούς του ότι «1,5 χρόνο έπαιζαν μόνοι τους μπάλα. Τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ».

Την ίδια ώρα, η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ να ζητήσει με επείγουσα παραγγελία της να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την οποία δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Παράλληλα, η κυρία Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του καταδικασμένου σε 12ετή κάθειρξη, καθώς και οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει εάν ορθώς αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δύο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους άλλους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Η απόφαση αναστολής έρχεται σε τελείως άλλη κατεύθυνση από την εισαγγελική εισήγηση να καταδικαστεί για 3 βιασμούς, να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή από την κάθειρξη 12 ετών και να μην χορηγηθεί αναστολή μέχρι την έναρξη της διαδικασίας στο Εφετείο». «Στο θέμα της προσωρινής κράτησης, η αναστολή όχι μόνο προβλέπεται, αλλά από το 2019 είναι και κανόνας και ευθυγραμμίζεται με τον σεβασμό στο τεκμήριο των αθωότητας», επισημαίνει στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης, χαρακτηρίζοντας απολύτως κατανοητή τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Το δικαστήριο με πλειοψηφία 4 υπέρ και 3 κατά, έκανε δεκτό το αίτημά του να του δοθεί αναστολή μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Όρισε επίσης, να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με Αλέξη Κούγια

Στις τοποθετήσεις βουλευτών αναφορικά με την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε πως το Δικαστήριο έπρεπε υποχρεωτικά να αφήσει «ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, διότι διαφορετικά θα παραβίαζε με ακραίο τρόπο το νόμο και τα δικαιώματά του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας ισχύει
σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019.

Μετά την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ότι ο κ. Λιγνάδης είναι δήθεν θύμα πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και την καταδίκη για 2 βιασμούς ανηλίκων, το ερώτημα που γεννάται είναι για ποιόν λόγο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

Advertisement