Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας. Με τη σύμβαση που υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, και ο ανάδοχος εργολάβος,, το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι σχετικές εργασίες.

Το έργο, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.360.000 € με Φ.Π.Α. προβλέπει εκτεταμένες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

• Την τοποθέτηση πιστοποιημένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης.
• Την πλήρη κατασκευή θερμομόνωσης – υγρομόνωσης στο δώμα. Επίσης προτείνεται η αφαίρεση των υφιστάμενων κεραμιδιών και η εκ νέου τοποθέτηση κεραμοσκεπής με υγρομόνωση και θερμομόνωση επί της στέγης.
• Την αφαίρεση των απλών, ξύλινων και μεταλλικών, κουφωμάτων και την αντικατάσταση τους με κουφώματα αλουμινίνου με θερμοδιακοπή.
• Τη θέρμανση και ψύξη των εσωτερικών χώρων του κτηρίου μέσω Κεντρικής Αερόψυκτης Αντλίας Θερμότητας, η οποία θα τροφοδοτεί νέες μονάδες fan coil τοίχου εγκατεστημένες στους χώρους του κτηρίου.
• Την τοποθέτηση νέων κυκλοφορητών inverter για την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης των ζεστών νερών χρήσης καθώς και των παλιών θερμαντικών σωμάτων, που θα παραμείνουν στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες , ντουζ κλπ).
• Την αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των φωτιστικών με κατάλληλα φωτιστικά υψηλής απόδοσης καθώς και την εγκατάσταση σε κάθε αίθουσα ενός καινοτόμου αυτόματου συστήματος ελέγχου φωτισμού.

Ο κ. Σημανδηράκης σε δηλώσεις του στα μέσα τόνισε πως: «Ένα ακόμα μεγάλο έργο για τα Χανιά, μπαίνει σε πορεία υλοποίησης. (…) Πρόκειται ένα έργο που τόσο οι κάτοικοι της Σούδας όσο και ο αθλητικός κόσμος των Χανίων το περίμενε για πολλά χρόνια και έπειτα από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες φθάνει τελικά στην υλοποίηση του».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης επισήμανε: « Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μετά από πολλά χρόνια γίνεται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, με απόδοση πάνω από το 50% κέρδος για τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου».

«Μετά την ολική ανακατασκευή των γηπέδων του τένις από τον Δήμο Χανίων, η ενεργειακή αναβάθμιση του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας, προστίθεται προς όφελος της αθλητικής οικογένειας των Χανίων» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης, που ήταν παρών κατά την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε πως: «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή καθώς φιλοξενεί πάνω από 8 σωματεία, με περισσότερα από 1000 παιδιά».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement