Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης από το Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου: Ενισχύεται το ΕΣΥ με νέες προσλήψεις

Στο γενικό νοσοκομείο της Κορίνθου, βρέθηκε πρόσφατα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Στο πλαίσιο περιοδείας του σε περιφερειακές δομές υγείας, ο Υπουργός, βρέθηκε και στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Συζήτησε με τη διοίκηση, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όλα τα θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο.

Εξέτασε όλα τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και με τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Ο Υπουργός Υγείας, βρέθηκε στο νοσοκομείο Αιγίου, στο νοσοκομειακό Πάτρας, στο ”Άγιος Ανδρέας” και στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη απ’ τον Υπουργό, στην κεντρική υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ, στην Πάτρα, με την συμμετοχή των Υποδιοικητών και των λοιπών στελεχών.

Ο Υπουργός, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε τα εξής:

“Γνωρίζω ότι το ΕΣΥ έχει περάσει μία πανδημία και το προσωπικό και οι υποδομές συνολικά, έχουν φτάσει στις αντοχές του. Γι’ αυτό, πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα και τις προοπτικές για να κάνουμε ελκυστικό το ΕΣΥ. Επεξεργαζόμαστε ήδη οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης για τους εργαζόμενους”.

Επίσης, ο Υπουργός, αναφέρθηκε και στην υλικοτεχνική υποδομή θα υπάρξει στα νοσοκομεία, μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης, ενώ στάθηκε και στο σχέδιο που υλοποιείται για τις ακριτικές περιοχές και για τις περιοχές του σκληρού αστικού ιστού, ώστε τα νοσοκομεία να ενισχυθούν με προσωπικό.

Όπως διευκρίνισε, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών, ενώ, όπως είπε, υπάρχει και προκήρυξη για 700 ιατρούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement