Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έλον Μασκ για Twitter – Η εξαγορά δεν μπορεί να γίνει αν δεν μου δώσετε εγγυήσεις

Ο ιδιοκτήτης της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η εξαγορά του Twitter δε θα υλοποιηθεί αν δεν υπάρξει εγγύηση ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών της πλατφόρμας είναι πλαστοί.

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε χθες να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί», έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ, που έχει 94 εκατομμύρια followers.

«Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ είχε ανακοινώσει με ένα tweet ότι η συμφωνία για εξαγορά του Twitter «παγώνει» τουλάχιστον προσωρινά, μέχρι να εξακριβωθεί αν οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Κατρακυλά η μετοχή
Στον απόηχο αυτής της δήλωσης, η μετοχή του Twitter στην προ-αγορά της Wall Street αμέσως κατρακύλησε στο 20%, ενώ αντίθετα η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά σχεδόν 5%.

Μάλιστα, ανάμεσα στους επενδυτές περιλαμβάνονται επιφανή ονόματα της αγοράς, όπως ο συνιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον, τα μεγάλα fund διαχείρισης κεφαλαίων της Fidelity, της Sequoia Capital και της Brookfield, όπως και το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ έχει αναλάβει να καλύψει ο ίδιος ή μέσω επενδυτών περίπου 21 δισ. δολάρια από το συνολικό τίμημα των 44 δισ. δολαρίων που έχει προσφέρει για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας social media.

Αποχώρηση στελεχών
Την ίδια στιγμή δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Twitter που επιβλέπουν τις διευθύνσεις πελατών και εσόδων της εταιρίας θα αποχωρήσουν από την Twitter Inc, όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους, ο εκτελεστικός διευθυντής Παράγκ Αγκραουάλ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην εταιρία από τότε, που ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα την εξαγοράσει έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (42,37 δισεκατομμυρίων ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement