Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Eurovision 2022: Απόψε ο β’ ημιτελικός με τη συμμετοχή της Κύπρου

Στο δεύτερο μισό του μεγάλου τελικού της Eurovision, αυτό το Σάββατο, θα εμφανιστεί η Ελλάδα με την Aμάντα και το «Die Together», ελπίζοντας πως ο τίτλος του τραγουδιού δεν θα βγει προφητικός.

Η 25χρονη απέσπασε θερμή ανταπόκριση από τους Eurofans που κατέκλεισαν το Pala Alpitour, όπου διεξάγονται οι διαγωνιστικές βραδιές της 66ης Eurovision, και μίλησε αμέσως μετά την πρόκρισή της στις κάμερες, παραδεχόμενη πως ακόμα δεν σκέφτεται τον τελικό του Σαββάτου.«Νιώθω πολύ καλά, χαρούμενη και υπερήφανη, είμαι πολύ ευτυχισμένη. To χειροκρότημα που άκουσα μου έδωσε πολλή ενέργεια. Φάνηκε από το χαμόγελο που είχα στο πρόσωπό μου. Είχα πολύ άγχος, χάρηκα πάρα πολύ όταν άκουσα ότι η Ελλάδα περνάει στον τελικό», είπε η Αμάντα Γεωργιάδη στην κάμερα του ΑΝΤ1, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την πρόκριση ανέφερε πως ήταν πολύ ικανοποιημένη από την εμφάνισή της επί σκηνής, ειδικά σε συνδυασμό με τον παλμό που έλαβε από το κοινό.

Μετά και την κλήρωση για τη θέση εμφάνισης στον τελικό πάντως, τα προγνωστικά κρατούν σταθερά την Ουκρανία στην πρώτη θέση, προφανώς όχι για τη μεγάλη δυναμική του τραγουδιού «Stefania» των Kalush Orchestra, αλλά λόγω της ιδιαίτερης συγκυρίας, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που έθεσε εκτός διαγωνισμού τη Ρωσία. Οσο για την Ελλάδα, μέχρι σήμερα πλασάρεται στην 6η θέση της τελικής κατάταξης με δυναμική ανόδου μαζί με την Ισπανία, που βρίσκεται όμως πιο πάνω, ενώ στις κορυφαίες θέσεις φιγουράρουν η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία. Μην εκπλαγείτε, όμως, από ανατροπές τη βραδιά του τελικού, μιας και οι διοργανωτές της EBU, όπως διέρρευσε, ήρθαν σε άτυπη επαφή με τους ανθρώπους της ΕΡΤ για να μάθουν αν η Ελλάδα σε περίπτωση νίκης είναι σε θέση να φιλοξενήσει το διαγωνισμό στην Αθήνα την επόμενη χρονιά.

Απόψε το βράδυ πάντως στον Β’ ημιτελικό η Κύπρος καλείται να διεκδικήσει μία θέση στον τελικό του Σαββάτου. Το «Ελα» της Ανδρομάχης, που κυκλοφορεί από την Panik Records, υπογράφεται από κοινού από 9 (!) δημιουργούς, τους Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, George Papadopoulos, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια θα εμφανιστεί επί σκηνής ντυμένη… διά χειρός Στέλιου Κουδουνάρη, σε ένα live act που επιμελήθηκαν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ ημιτελικό είναι: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία και Τσεχία. Οπως και στον Α’ ημιτελικό, έτσι και απόψε, δέκα χώρες προκρίνονται στον τελικό. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας, ενώ στον συγκεκριμένο Β’ ημιτελικό ψηφίζουν, εκτός από τις χώρες που συμμετέχουν, η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά πάντως, η Κύπρος περνά στον τελικό του Σαββάτου με οριακή δυναμική, αφού φιγουράρει ένατη κατά σειρά ανάμεσα στους συμπαίκτες της στον αποψινό ημιτελικό. Μην ξεχνάμε πως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, η Σουηδία, βρίσκεται στον Β’ ημιτελικό, ενώ στις κορυφαίες θέσεις προς… πρόκριση είναι επίσης η Πολωνία, η Αυστραλία και η Εσθονία. Πάντως, τα πράγματα στον τελικό δεν φαίνονται ευνοϊκά για την Ανδρομάχη, που φαίνεται να τερματίζει -σύμφωνα πάντα με τα προγνωστικά- εκτός 20άδας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement