Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα (πλέι οφ 8η αγωνιστική): Ντέρμπι… «αιωνίων» σε Καραϊσκάκης και Τούμπα

Μεγάλα παιχνίδια ανάμεσα σε Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Άρης έχει η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ. 

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ, το ενδιαφέρον κορυφώνεται για τις ομάδες που παλεύουν για την έξοδο στην Ευρώπη.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Άρη (18:30, ΕΡΑSPORT). Οι γηπεδούχοι, δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση αφού έχουν να κερδίσουν από τις 20 Μαρτίου και την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έκτοτε, μετρούν 9 παιχνίδια χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Στον αντίποδα, ο Άρης προέρχεται από εντός έδρας ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό. Βρίσκεται μαζί με την ΑΕΚ στην 4η θέση της βαθμολογίας και τα χρονικά περιθώρια για έξοδο στην Ευρώπη στενεύουν.

Στον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ανακοίνωσε αποστολή. Στην τελευταία προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας ο Καντουρί ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας, ενώ οι Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ ακολούθησαν ατομικό στο γήπεδο, με τους Βιεϊρίνια και Κρέσπο να κάνουν θεραπεία και τρέξιμο. Για την ομάδα του Μπούργος εκτός της αποστολής  έμειναν οι τραυματίες Σάσα, Γκάνεα, Εντιαγέ, Μπεναλουάαν και Λόπεθ, αλλά και οι Χαϊροβιτς-Ντένις για αγωνιστικούς λόγους. Αντιθέτως, επέστρεψε ο Καμαρά, καθώς εξέτισε την τιμωρία του από την αποβολή στο ματς του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Την αναμέτρηση στην Τούμπα ορίστηκε να διευθύνει ο Γερμανός Μπριχ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Λουπ, Κέμπτερ και 4ο τον κ. Κουτσιαύτης. Στο VAR θα είναι ο επίσης Γερμανός Γκέραχ.

Στις 19:30 (ΕΡΑSPORT) η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πας Γιάννινα. Για την «Ένωση» η νίκη είναι μονόδρομος, μιας και η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, η ομάδα των Ιωαννίνων, δεν έχει κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και κόντρα στον ΠΑΟΚ έδειξε πως δεν εγκαταλείπει κανένα παιχνίδι.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος θα έχει και πάλι μετρημένες επιλογές. Πέρα από τα γνωστά προβλήματα με Αραούχο, Γέβτιτς, Σιμόες, αλλά και Βράνιες, που απουσιάζουν και από την αποστολή ενόψει ΠΑΣ, υπάρχουν παίκτες «μέσα», που δεν υπολογίζονται και δεν συμμετέχουν στο rotation. Με πολλές απουσίες ταξίδεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Αθήνα, με τον Ηρακλή Μεταξά να παίρνει 18 παίκτες στην αποστολή. Οι Πίρσμαν, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα και Ποζνάνσκι είναι τραυματίες, ενώ ο Κόντε δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος.

Τον αγώνα ορίστηκε να διευθύνει ο Διαμαντόπουλος, με βοηθούς τους Ψαρρή, Μεϊντάνας και 4ο τον Φωτιά. Στο VAR θα είναι ο Σέρβος Γιοβάνοβιτς.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (21:00, ΕΡΑSPORT). Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, ωστόσο δεν έχουν κερδίσει σε κανένα παιχνίδι φέτος τον «αιώνιο» αντίπαλο. Στον αντίποδα το «τριφύλλι» βρίσκεται 2 βαθμούς πάνω από τον Άρη και την ΑΕΚ και αυτή την στιγμή έχει το… πάνω χέρι για την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, σε σχέση με τον αγώνα εναντίον του Άρη, βλέπει να επιστρέφουν οι Λαλά, Μαντί Καμαρά, Μασούρας, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλος και Βατσλίκ. Ο Σισέ επανέρχεται για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ εκτός έμειναν ξανά οι Μπα, Φορτούνης, Μανωλάς και Ονιεκούρου. Στον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει ξανά στη διάθεσή του τον Γκατσίνοβιτς, ενώ τελικά και ο Βέλεθ δεν κατάφερε να προλάβει. Αντίθετα ο Χουάνκαρ προπονήθηκε και μπήκε στην αποστολή.

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Ισραηλινός Ραϊνσράιμπερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπίτον, Μετζάμπερ και 4ο τον κ. Ζαμπαλά. Στο VAR θα είναι Άντλερ από το Ισραήλ.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

18:30 ΠΑΟΚ – Άρης
19:30 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα
21:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία

1.Ολυμπιακός 79
2.ΠΑΟΚ 60
3.Παναθηναϊκός 55
4.Αρης 53
5.ΑΕΚ 53
6.ΠΑΣ Γιάννινα 46

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement