Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Ο δράστης πίστευε ότι η Αΐντα του άνηκε, γι’ αυτό την σκότωσε» (βίντεο)

Σοκάρει η ομολογία του γυναικοκτόνου στην Καβάλα, ο οποίος δήλωσε ότι έπνιξε την 43χρονη Αΐντα επειδή ήθελε να χωρίσουν και θεώρησε ότι τον προσέβαλε. Οι κάτοικοι της Καβάλας μιλούν για προμελετημένο έγκλημα. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού Μανώλης Βονικάκης.

«Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του άνηκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», δήλωσε στο MEGA.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης φαρμακοποιού έχει στα χέρια του πληροφορίες για λεκτική βία και απειλές. Παράλληλα έχει στοιχεία που κάνουν λόγο για βίαια συμπεριφορά του δράστη σε προηγούμενες συντρόφους του, μία εκ των οποίων είχε υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα.

«Η συμπεριφορά μετά την πράξη δείχνει ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στο χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Ο δράστης, αφού σκότωσε την 43χρονη φαρμακοποιό, έστελνε μηνύματα στους οικείους της νεκρής γυναίκας από το κινητό της για να παραπλανήσει τις αρχές. Πολλοί ήταν εκείνοι που γνώριζαν ότι απειλούσε τη σύζυγό του τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι του αδερφού της Αΐντας υπό την επίβλεψη κοινωνικών λειτουργών και παιδοψυχολόγων.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά τόνισε πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα: «Θεωρώ ότι το στοιχείο του σαδισμού είναι πάρα πολύ έντονο στην υπόθεση. Αφού έχει δολοφονήσει το θύμα, το τραβάει από τα μαλλιά και το σέρνει έξω. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να προκαλέσει και πόνο εκ των υστέρων, αφού έχει καταλήξει η γυναίκα», σχολίασε.

Την ώρα που φίλοι και συγγενείς έλεγαν το τελευταίο αντίο στην Αΐντα, ο δράστης έκανε μέσα από το νοσοκομείο μία προκλητική ανάρτηση στα social media, σαν να μη θυμόταν ότι ο ίδιος την σκότωσε.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά, με σύννεφα στολισμένη, ντυμένη νύφη στους θεούς».

Ο κ. Βονικάκης σχολίασε ως «βλακώδη ενέργεια» την συγκεκριμένη ανάρτηση, ενώ υπέθεσε πως άλλο πρόσωπο ανέβασε το post, διότι το κινητό του δράστη ήταν στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας, η οποία του έδινε ανά τακτά διαστήματα το κινητό τηλέφωνο προκειμένου να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο και την οικογένειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement