Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μονεμβασιά: «Δεν έγινε και τίποτα» – Τα πρώτα λόγια του 52χρονου που σκότωσε τους ηλικιωμένους

«Δεν έγινε και τίποτα, δεν τους είδα, πηγαίντε με σπίτι μου…». Αυτό φέρεται να είπε στους αστυνομικούς με απάθεια αμέσως μετά τη σύλληψή του ο 52χρονος άνδρας, που σκόρπισε το θάνατο το βράδυ του Σαββάτου στη Μονεμβασιά.

Για τουλάχιστον 20 λεπτά, βρισκόταν σε ένα «δολοφονικό αμόκ», με την Αστυνομία και τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν μάταια να βάλουν τέλος στο ανεξήγητο ξέσπασμά του.

Μπήκε ανάποδα στο δρόμο με το αγροτικό που οδηγούσε, «καρφώθηκε» πάνω σε διερχόμενη μοτοσικλέτα, παρέσυρε για δεκάδες μέτρα τον συνεπιβάτη της και δέκα λεπτά αργότερα επέστρεψε στο σημείο και έδωσε με το όχημα τη «χαριστική» βολή στον οδηγό της μηχανής, τον οποίο χτύπησε ξανά την ώρα που περίμενε το ασθενοφόρο στην άκρη του δρόμου.

Ο 52χρονος, που ζούσε με τη μητέρα και την αδελφή του, δεν γνώριζε τους δύο ηλικιωμένους, που, όπως φαίνεται, απλά βρέθηκαν τυχαία στο δρόμο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων και καταχρήσεων, όμως αναμένεται να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από τις Αρχές. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία που «πυροδότησε» το ξέσπασμά του, καθώς, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, βρίσκεται σε απάθεια. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για εμπλοκή σε θανατηφόρο τροχαίο, όμως όταν ο 52χρονος οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, η κατηγορία ενδέχεται να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία.

Περιγραφές

«Κατάλαβα ότι δεν είναι καλά και τον πήγα σπίτι», ανέφερε στους αστυνομικούς φίλος του 52χρονου, που βρισκόταν μαζί του λίγες ώρες πριν από το αιματηρό περιστατικό και κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο φαίνεται ότι περιγράφουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν τον 52χρονο λίγο αργότερα να προκαλεί και πάλι αναστάτωση, αυτή τη φορά σε ταβέρνα της Μονεμβασιάς. Εκεί τσακώθηκε αναίτια με θαμώνες του μαγαζιού, με αποτέλεσμα να του ζητηθεί να αποχωρήσει. Ακολούθησε το θανατηφόρο ξέσπασμά του.

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ και ενώ οδηγούσε το αγροτικό του στο 67ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Τάραψας-Μονεμβασιάς, μπήκε ανάποδα στο δρόμο και χτύπησε μετωπικά τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δύο 77χρονοι άνδρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο συνοδηγός της μηχανής παρασύρθηκε από το όχημα για τουλάχιστον 100 μέτρα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, ενώ και ο οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά από τη σφοδρή σύγκρουση.

Ο 52χρονος όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς ένα τέταρτο αργότερα επέστρεψε στο σημείο για να «τελειώσει» το έργο του, χτυπώντας με το όχημά του τον άτυχο οδηγό που περίμενε στην άκρη του δρόμου το ασθενοφόρο. Οπως περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής, επιχείρησαν μάταια να σταματήσουν τον 52χρονο, χτυπώντας τα τζάμια του αυτοκινήτου, όμως ο άνδρας παρέμενε για ώρα σε αμόκ. Μάλιστα εμβόλισε ακόμα και περιπολικό που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί στο δρόμο για να ανακόψουν τη δολοφονική του πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement