Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Δεν δόθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα απαντά το Ωνάσειο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ωνάσειο νοσοκομείο σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα μετά από δηλώσεις για χορήγηση κεταμίνης στο 9χρονο κορίτσι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει.  Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα χορηγήθηκε στο Ωνάσειο

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα και κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μιλώντας στην εκπομπή του STAR, “Αλήθειες με τη Ζήνα”, υποστήριξε πως χορηγήθηκε κεταμίνη στο κοριτσάκι κατά το διάστημα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Σε όλα τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαδόπουλος, υπήρξε και μια συνομιλία με νοσηλεύτρια που δούλευε στο Ωνάσειο την εποχή που νοσηλευόταν και η Τζωρτζίνα.

Ως νοσηλεύτρια ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρει ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας ενώ αποκάλυψε ότι είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την νοσηλεία της, γεγονός που όπως υποστηρίζει ο συνήγορος της κατηγορουμένης, θέτει ερωτηματικά και σε αμφιβολία την εξέταση που πρόκειται να γίνει.

Μάλιστα όπως είπε το γεγονός οτι καταχωρήθηκε η κεταμίνη είναι καταγεγραμμένο στο Ωνάσειο κατά της διάρκεια της νοσηλείας της εκεί. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι θα κληθεί και θα καταθέσει και η ίδια στο ανακριτή για να επαναλάβει όλα όσα αποκάλυψε στον ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement