Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Λέων για Πάτρα: Να ακούσουμε προσεκτικά τις συνεντεύξεις της οικογένειας γιατί προκύπτουν στοιχεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον θάνατο των δύο παιδιών από την Πάτρα, της Μαλένας και της Ίριδας μετά τα ενοχοποιητικά στοιχεία που προέκυψαν εις βάρος της μητέρας τους Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι οι δύο νέοι ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση θα δώσουν πειστικές απαντήσεις και νέες πραγματογνωμοσύνες που δε θα επιδέχονται αμφισβήτησης.

«Δίνεται η ευκαιρία να ακυρωθούν οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες, όχι τα ευρήματα».

Ο ίδιος ζήτησε από τους ιατροδικαστές που εμφανίζονται δημόσια και μιλούν για τους θανάτους, να είναι συγκρατημένοι σε όσα λένε αφού η υπόθεση εξετάζεται από συναδέλφους τους και βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν το έργο τους. Ακούω συγκεκριμένους συναδέλφους που προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι συνάδελφοι που εμπλέκονται με την υπόθεση, και με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν γράψει τις απόψεις τους σε πραγματογνωμοσύνες και τώρα προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα.

»Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει πραγματογνώμονες, ούτε συμβουλές χρειάζονται ούτε να λέμε για διάφορα σενάρια. Αν θεωρούν ότι οι ίδιοι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, θα το κρίνουν οι ίδιοι», λέει ο κ. Λέων στο Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικογένεια έδωσε πολλές συνεντεύξεις μέσα από τις οποίες προκύπτουν στοιχεία για τον θάνατο των παιδιών.

«Η μητέρα έχει δώσει συνεντεύξεις, ο πατέρας έχει δώσει συνεντεύξεις, ας τους ακούσουμε. Η μητέρα μιλάει ξεκάθαρα και για τα δύο παιδιά, λέει συγκεκριμένα πράγματα, λέει έλλειψη οξυγόνου. Τι σχέση έχει αυτό με ηπατική ανεπάρκεια;».

Εξετάζεται η σχέση του ζευγαριού

Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει και η σχέση του ζεύγους Δασκαλάκη. Σύμφωνα με την Ψυχολόγο, Άννα Ντόκου, «τα παιδιά δεν ήταν ποτέ πρωταγωνιστές, ούτε όταν ήταν στη ζωή».

«Για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, πρωταγωνιστής είναι μόνο ο σύζυγός της, τα παιδιά δεν είναι πρωταγωνιστές. Προτεραιότητά της δείχνει ότι είναι ο άντρας της, ο έλεγχός του, ο τρόπος που θα τον επηρεάζει» προσθέτει η ίδια.

Σύμφωνα με την κυρία Ντόκου, η ταμπέλα του Μάνου προς τη Ρούλα ως η τέλεια μητέρα, μπήκε «για να απενοχοποιήσει την απουσία του ως πατέρας».

«Η απορία όλων μας είναι η στάση η οποία κρατά ο Μάνος Δασκαλάκης», είπε από τη μεριά της η Κατερίνα Μαυροειδή, ποινικολόγος. «Προσπαθεί να υιοθετήσει μια στάση για να αποποιηθεί την οποιαδήποτε ευθύνη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ομάδα του ΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΧΙΟΥ έλαβε μέρος στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης  Παίδων – Κορασίδων για το έτος 2021-22. Αναλυτικά τα...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και φέτος, στο ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», στον εορτασμό που ενώνει το Χιώτικο στοιχείο της Αττικής, σε ένα όμορφο αντάμωμα φίλων και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai ξεχωρίζει για την αισθητική της, αλλά και την τεχνολογία ασφάλειας που ενσωματώνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο πλαίσιο του στρατηγικού του στόχου για ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας   μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με επιχειρήσεις και Φορείς – Οργανισμούς διαμόρφωσης τουριστικής πολιτικής,...