Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Λέων για Πάτρα: Να ακούσουμε προσεκτικά τις συνεντεύξεις της οικογένειας γιατί προκύπτουν στοιχεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον θάνατο των δύο παιδιών από την Πάτρα, της Μαλένας και της Ίριδας μετά τα ενοχοποιητικά στοιχεία που προέκυψαν εις βάρος της μητέρας τους Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι οι δύο νέοι ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση θα δώσουν πειστικές απαντήσεις και νέες πραγματογνωμοσύνες που δε θα επιδέχονται αμφισβήτησης.

«Δίνεται η ευκαιρία να ακυρωθούν οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες, όχι τα ευρήματα».

Ο ίδιος ζήτησε από τους ιατροδικαστές που εμφανίζονται δημόσια και μιλούν για τους θανάτους, να είναι συγκρατημένοι σε όσα λένε αφού η υπόθεση εξετάζεται από συναδέλφους τους και βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν το έργο τους. Ακούω συγκεκριμένους συναδέλφους που προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι συνάδελφοι που εμπλέκονται με την υπόθεση, και με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν γράψει τις απόψεις τους σε πραγματογνωμοσύνες και τώρα προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα.

»Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει πραγματογνώμονες, ούτε συμβουλές χρειάζονται ούτε να λέμε για διάφορα σενάρια. Αν θεωρούν ότι οι ίδιοι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, θα το κρίνουν οι ίδιοι», λέει ο κ. Λέων στο Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικογένεια έδωσε πολλές συνεντεύξεις μέσα από τις οποίες προκύπτουν στοιχεία για τον θάνατο των παιδιών.

«Η μητέρα έχει δώσει συνεντεύξεις, ο πατέρας έχει δώσει συνεντεύξεις, ας τους ακούσουμε. Η μητέρα μιλάει ξεκάθαρα και για τα δύο παιδιά, λέει συγκεκριμένα πράγματα, λέει έλλειψη οξυγόνου. Τι σχέση έχει αυτό με ηπατική ανεπάρκεια;».

Εξετάζεται η σχέση του ζευγαριού

Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει και η σχέση του ζεύγους Δασκαλάκη. Σύμφωνα με την Ψυχολόγο, Άννα Ντόκου, «τα παιδιά δεν ήταν ποτέ πρωταγωνιστές, ούτε όταν ήταν στη ζωή».

«Για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, πρωταγωνιστής είναι μόνο ο σύζυγός της, τα παιδιά δεν είναι πρωταγωνιστές. Προτεραιότητά της δείχνει ότι είναι ο άντρας της, ο έλεγχός του, ο τρόπος που θα τον επηρεάζει» προσθέτει η ίδια.

Σύμφωνα με την κυρία Ντόκου, η ταμπέλα του Μάνου προς τη Ρούλα ως η τέλεια μητέρα, μπήκε «για να απενοχοποιήσει την απουσία του ως πατέρας».

«Η απορία όλων μας είναι η στάση η οποία κρατά ο Μάνος Δασκαλάκης», είπε από τη μεριά της η Κατερίνα Μαυροειδή, ποινικολόγος. «Προσπαθεί να υιοθετήσει μια στάση για να αποποιηθεί την οποιαδήποτε ευθύνη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement