Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένουν οι μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Τι θα ισχύει στους κλειστούς χώρους από 1η Ιουνίου

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στη χώρα μετά την 1η Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης παρουσιάζοντας τον «οδικό χάρτη» για τη χαλάρωση των μέτρων.

Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου δε θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι.

Μάσκες: Παραμένει η υποχρέωση στα ΜΜΜ – Τι θα ισχύει με ταξίδια το καλοκαίρι

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική έως τις 31 Μαΐου και από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρέωσή της.

Ο υπουργός, συγκεκριμένα, τόνισε ότι η υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαΐου 2022. «Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ» τόνισε ακολούθως.

Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις που γίνονται από τους ειδικούς είναι να παραμείνει η υποχρεωτικότητα. Κατά τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει στο άμεσο διάστημα -κάτι που θα φανεί και από τη σχετική ΚΥΑ- ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα εξακολουθήσει να υφίσταται σε:

Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ κ.ό.κ.)
Ταξί
Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις (κλειστοί χώροι στα πλοία)
Τρένα
ΚΤΕΛ

Σχετικά με τα ταξίδια από 1η Μαΐου έως 31/8 αίρεται και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι και εκεί που υπήρχε υποχρέωση διενέργειας τεστ, δεν θα χρειάζεται πλέον να πραγματοποιείται. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εξεταστεί και η άρση επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα, οπότε και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Σχολεία και self test

Aπό 1η Μαΐου, ουσιαστικά βέβαια από τις 3 Μαΐου, οπότε και αρχίζουν τα μαθήματα μετά το Πάσχα, θα σταματήσουν τα σελφ τεστ στα σχολεία και θα παραμείνει υποχρεωτικό μόνο ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση ανεμβολίαστων εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.

Εορτασμός του Πάσχα

Σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Τέλος, υπογράμμισε ότι όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν από την 1η Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement