Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Όλα όσα έγιναν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη – Η παρουσία του ηθοποιού και οι έντονοι διάλογοι (βίντεο)

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξήχθη η δεύτερη μέρα της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη που κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολουθηση αλλά και για δύο απόπειρες βιασμού.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης με χειροπέδες, τις οποίες καλύπτει με ένα σακάκι, και συνοδεία πέντε αστυνομικών αποχωρεί από το Πρωτοδικείο της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατ΄εξακολούθηση και απόπειρες βιασμού είχε στο πλευρό του το γιο του, Δημήτρη και την σύζυγο του, Ελπίδα Νίνου. Όρθιος και χωρίς καροτσάκι, παρά τα προβλήματα υγείας που σύμφωνα με την υπεράσπιση του αντιμετωπίζει.

Κεκλεισμένων των θυρών

Η αποδεικτική διαδικασία άρχισε με την κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας να πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών. Το σχετικό αίτημα των δύο εκ των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον ηθοποιό έγινε ομόφωνα δεκτό από το δικαστήριο παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Η παρούσα δίκη έχει μια ιδιαιτερότητα. Καλώς ή κακώς οι καταγγελίες έχουν δημοσιοποιηθεί. Επομένως, η τήρηση της δημοσιότητας κρίνω ότι δεν θα τις επιβαρύνει περαιτέρω. Δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών.

«Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται» ανέφερε ο δικηγόρος καταγγελλουσών Αλέξανδρος Μίτζιας.

«Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας» πρόσθεσε ο δικηγόρος καταγγέλλουσας Άνδρεας Βαγγόπουλος.

Προηγήθηκαν έντονοι διαξιφισμοί ανάμεσα σε υπεράσπιση και πολιτική αγωγή. «Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» υποστήριξε η συνήγορος υπεράσπισης Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Μπακιρτζίδου, με τον κ. Μίτζια να απαντά: «Δε σέβεστε τα θύματα! Ντροπή».

«Είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα #metoo» τόνισε ο δικηγόρος καταγγέλλουσας Ζαχαρίας Σαλούστρος.

«Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο» απάντησε ο συνήγορος υπεράσπισης Πέτρου Φιλιππίδη Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το παρών στο δικαστήριο έδωσαν και σήμερα ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη με το σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, η Εβελίνα Παπούλια, η Αλεξάνδρα Ούστα.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή 1η Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement