Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μυστήριο με την ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας (βίντεο)

Άλυτο μυστήριο εξακολουθούν να παραμένουν οι θάνατοι των τριών μικρών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας.Μια ύποπτη ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της εννιάχρονης Τζωρτζίνας προβληματίζει τους ιατροδικαστές και τους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει να δώσουν απαντήσεις στο γρίφο των τριών θανάτων. Ουσία που όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης στο «Βήμα» και τα «Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, δεν έχει σχέση με τη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε το κοριτσάκι.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας αναμένεται όπως εκτιμούν οι ειδικοί να “ξεκλειδώσουν” τις αιτίες των αιφνίδιων θανάτων και των δυο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα. Ο 30χρονος πατέρας μιλώντας στο Live News δήλωσε πως για την ώρα δεν έχει καμία ενημέρωση για την πορεία της έρευνας και δηλώνει πανέτοιμος να καταθέσει όποτε κληθεί…

«Εμείς δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα εξετάσεων της Τζωρτζίνας. Δεν μας έχουν πει εάν έχουν βγει. Δεν ξέρουμε τίποτα. Αυτά που ακούγονται δεν ξέρω από που βγαίνουν», δήλωσε ο πατέρας των κοριτσιών.

Την ίδια στιγμή, μαρτυρίες από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας αλλά και ατόμων που γνώριζαν το ζευγάρι περιπλέκουν ακόμη περισσότερο το θρίλερ. Όπως αυτή ατόμου που φρόντιζε τη σπιτονοικοκυρά της οικογένειας Δασκαλάκη. Η γυναίκα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Ο χαμός των τριών κοριτσιών απασχολεί και την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει ιατροδικαστές από τις ΗΠΑ.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζινας του τρίτου και μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη βρίσκονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών η ώρα της αλήθειας πλησιάζει…

Τα ευρήματα έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας

Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μίλησε για τα νέα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων της άτυχης Τζωρτζίνας και τα στοιχεία που θα δώσουν τη λύση στο μυστήριο των τριών θανάτων.

«Διαρρέουν στοιχεία συνεχώς, κάποια είναι σημαντικά κάποια όχι, σίγουρα ερμηνεύονται διαφορετικά από τους ιατροδικαστές σε σχέση με την κοινή γνώμη» σημείωσε ο κ. Κούτσης, προσθέτοντας ότι «δεν είμαι εγώ αυτός, αλλά και όσοι ασχολούμαστε από μακριά, που έχουμε τον πλήρη φάκελο του περιστατικού». Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο φάκελος των θανάτων των τριών παιδιών θα περιλαμβάνει πέρα από τη νεκροψία – νεκροτομή και ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό της οικογένειας.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα ευρήματα έχουν αποκλείσει κάποιες παθολογίες, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει η έρευνα. Και η έρευνα συνεχίζεται σε διαφορετικά επίπεδα, καθώς υπάρχει η έρευνα του Ανθρωποκτονιών, αλλά και η άτυπη επιτροπή από κορυφαίους ιατροδικαστές στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι δεν έχουν μείνει σε μια απλή έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής και κοιτάνε και άλλα πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής μιλώντας στο Mega.

«Ευρήματα βγαίνουν συνέχεια, αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι ένα τοξικολογικό εύρημα για μια ουσία, η οποία επιδρά φαρμακευτικά, αλλά είναι σημαντικό να γίνει ένας ποσοτικός προσδιορισμός της συγκεκριμένης ουσίας» ανέφερε ο κ. Κούτσης, εξηγώντας ότι είναι διαφορετική η φαρμακευτική ποσότητα μιας ουσίας, άλλη είναι η τοξική ποσότητα μιας ουσίας και άλλη η μοιραία ποσότητα που μπορεί να επιφέρει το θάνατο άμεσα.

«Βγαίνουν συνέχεια δεδομένα που δεν μπορούμε να τα αξιολογήσουμε αν δεν έχουμε πλήρη στοιχεία» πρόσθεσε ο Χαράλαμπος Κούτσης, ο οποίος υπογράμμισε σχετικά με τα ίχνη των ασφυκτικών θανάτων σε παιδιά μικρής ηλικίας, ότι υπάρχει σαφής περιγραφή στη βιβλιογραφία της ιατροδικαστικής επιστήμης, που αναφέρει ότι στους ασφυκτικούς θανάτους σε παιδιά και βρέφη τα στοιχεία μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο στους ενήλικες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με βάση τα καινοτόμα επιτεύγματά της κατά τα έτη μετά την ανακοίνωση των μεσομακροπρόθεσμων επιχειρηματικών της πρωτοβουλιών, η Kia εστιάζει στην επικαιροποίηση της στρατηγικής...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο νησί», που βρίσκεται πλέον στο τρίτο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής...

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

Advertisement