Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Φυγαδεύτηκε από πλαϊνή είσοδο – Εικόνες από την αποχώρησή του στο δικαστήριο

Από την πλαϊνή είσοδο των δικαστηρίων φυγάδευσαν οι αστυνομικοί τον κατηγορούμενο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, ώστε να μην έρθει σε επαφή με τις κάμερες.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός φυγαδεύτηκε από πλαϊνή έξοδο και μπήκε κατευθείαν στο πάρκινγκ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σημερινής δικαστικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου κεκλεισμένων των θυρών και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 1η Απριλίου.

Οι πρώτες εικόνες από την αποχώρηση του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στα δικαστήρια όπου δικάζεται για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας

Η σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία θα συνεχιστεί την Παρασκευή 1η Απριλίου, ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας, που είχε καταγγείλει ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τον ηθοποιό.

Η κατάθεση της δόθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί την Παρασκευή με ερωτήσεις από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

«Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θελουμε κι εμείς για τη συνέχεια» είπε ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας και συμπλήρωσε: «Η κατάθεσης της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ανδρέας Βαγγόπουλος, συνήγορος της τρίτης καταγγέλλουσας. «Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Ζαχαρίας Σαλούστρος ξεκαθάρισε πως η δική του εντολέας θεωρεί απαραίτητη τη δημοσιότητα της δίκης στην υπόθεση.

«Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».

Για “αντιφάσεις” στις οποίες υπέπεσε η πρώτη καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της, έκανε λόγο ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

Advertisement