Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Ταυτοποιήθηκαν πέντε ακόμη άτομα για τα επεισόδια στην κλειστή δομή της Βάστριας

Πέντε ακόμα άτομα ταυτοποιήθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ως ενεχόμενα στα επεισόδια της 8ης του περασμένου Φεβρουαρίου και τους εμπρησμούς την ίδια μέρα μηχανημάτων στο εργοτάξιο της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Βάστρια, στη βορειοανατολική Λέσβο.

Ας σημειωθεί ότι, πέραν των παραπάνω, έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα τα οποία παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα έξι άτομα.

Κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης βίας, του εμπρησμού, της έκρηξης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Λέσβος: Έκαψαν μηχανήματα εταιρείας κατασκευής της δομής φιλοξενείας μεταναστών

Υπενθυμίζεται ότι, κάτοικοι της Λέσβου είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για την κατασκευή δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Βάστρια. Η κατάσταση είχε ξεφύγει, καθώς έκαψαν μηχανήματα της εταιρείας και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης.

«Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα, σήμερα, στο εργοτάξιο στη Βάστρια, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφική τάση των νησιωτών που θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τους το Μεταναστευτικό, παρά μόνο μια θλιβερή μειοψηφία που καταφεύγει στη βία με κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτήν, το λόγο από εδώ και πέρα έχει η δικαιοσύνη» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «ο προγραμματισμός για την ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος υποδοχής συνεχίζεται κανονικά. Δέσμευση του υπουργείου είναι να κλείσουν οι παλιές δομές, οι οποίες δυστυχώς παίρνουν ”παράταση ζωής”, όσο καθυστερούν τα έργα».

Οι βανδαλισμοί στη Βάστρια

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με το lesvospost.gr, συμμετείχαν σε μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας στην περιοχή. Χωρίς αντίσταση από τη μικρή αστυνομική δύναμη, εκατοντάδες πολίτες μπήκαν στον περίκλειστο χώρο όπου τα μηχανήματα πραγματοποιούν εργασίες για την ανέγερση της νέας δομής.

Οι πολίτες μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από τα μηχανήματα έργου, τα οποία η αστυνομική δύναμη είχε περικυκλώσει για να αποτρέψει την όποια επαφή μαζί τους.

Τελικά, μερίδα διαδηλωτών έσπασε το φράγμα της Αστυνομίας και προκάλεσε εκτεταμένες φθορές σε πολλά μηχανήματα έργου, καθώς και σε γεννήτρια αλλά και στις χημικές τουαλέτες των εργατών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ιδιαίτερα δημοφιλή αποδεικνύονται τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα της Volvo. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Σουηδική εταιρία πούλησε συνολικά 148.295 αυτοκίνητα, εκ των οποίων το...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε μία ιστορική κίνηση για την ευρωπαϊκή ήπειρο, το πρωί της Τετάρτης, η Σουηδία και η Φινλανδία κατέθεσαν και επίσημα ένταξης στο ΝΑΤΟ εγκαταλείποντας...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι BMW Σειρά 3 Sedan και BMW Σειρά 3 Touring δέχτηκαν ανανέωση, τόσο εμφανισιακά όσο και σε τεχνολογία. Στον τομέα της σχεδίασης, αλλαγές έχουμε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το θρυλικό Renault 5 ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή του! Η γαλλική φίρμα πρόκειται να αναβιώσει σε δύο χρόνια το σουπερμίνι, που έγραψε ιστορία...