Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απόστολος Λύτρας για νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Αυτές είναι οι αλήθειες που δεν έχουν ακουστεί»

Η υπόθεση θρίλερ στην Πάτρα με τους θανάτους των τριών παιδιών βρίσκεται σε εξέλιξη και καθημερινά νέα στοιχεία, εκτιμήσεις και δηλώσεις προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Ο Απόστολος Λύτρας μιλάει για μια μάνα που πενθεί και που έχει αδικηθεί από τον τρόπο που προβάλλεται και επισημαίνει ότι η αλήθεια θα λάμψει. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ζητάει να επανεξεταστούν οι δύο εκθέσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και να μπει στο κάδρο των ερευνών η ασφυξία ως αιτία θανάτου.

Τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στην οικογένεια από την Πάτρα που έχασε τα τρία της παιδιά μέσα σε κάτι λιγότερο από τρία χρόνια έδωσε ο νέος δικηγόρος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας. Αναφέρθηκε στην οικογένεια, κάνοντας ειδική αναφορά σε πληροφορίες που βγήκαν στη δημοσιότητα για την σχέση του ζευγαριού. Ο ποινικολόγος δήλωσε ότι η μητέρα ήθελε να ζητήσει διαζύγιο και όχι ο πατέρας, ενώ χαρακτήρισε «ανακρίβειες» όσα έχουν ακουστεί για το ζευγάρι.

«Το τι ανακρίβειες έχουν ακουστεί για εκείνους δεν περιγράφονται. Βγήκανε και υπονοήσαν ότι, όταν το ζευγάρι πήγε να χωρίσει, η μητέρα ενδεχομένως να έκανε κάτι για να επιστρέψει ο σύζυγος. Αυτό είναι λάθος. Η μητέρα όταν έγινε αυτό το περιστατικό ήθελε να χωρίσει με τον σύζυγό της, όχι ο πατέρας» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «βγήκαν και κατηγορήσαν το ζευγάρι ότι αφού είχαν χάσει τα δύο τους παιδιά, πώς είναι δυνατόν να έχουν πάει σε μία συναυλία. Το ξέρετε ότι πήγαν καλεσμένοι στη συγκεκριμένη συναυλία για να βρουν τον συγκεκριμένο τραγουδιστή, μέσω ανθρώπου, επειδή θα γινόταν συναυλία για λογαριασμό του τρίτου παιδιού;». «Καμιά φορά, ο πόνος των ανθρώπων μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Εγώ ξέρω ότι πήγα στο σπίτι των ανθρώπων. Είδα ένα σπίτι, σε όλους τους τοίχους, φωτογραφίες των παιδιών» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τα κοινά σημεία στους θανάτους
Αν και αρχικά, δεν βρέθηκε κάποια σχέση μεταξύ των τριών θανάτων των κοριτσιών, τώρα, οι ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες βλέπουν κοινά σημεία, στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Πρόκειται για κοινές αλλοιώσεις στα δύο παιδιά από έλλειψη οξυγόνου. Για το λόγο αυτό, οι ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες, ζητούν να επανεξεταστούν οι εκθέσεις για το θάνατο αυτών των δύο παιδιών και να μπει στο «κάδρο» η ασφυξία ως αιτία θανάτου.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση της Μαλένας υπάρχει μία σημείωση για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου. Στην Ίριδα οι γιατροί βλέπουν ότι στον εγκέφαλο του μωρού υπάρχουν αλλοιώσεις από ανοξυγοναιμία. Πάλι έλλειψη οξυγόνου.

Οι ιατροδικαστές ζητούν να εξεταστούν ξανά οι δύο εκθέσεις και να βρεθούν τα κοινά σημεία που υπάρχουν. Να μπει στο κάδρο των ερευνών και αυτή η αιτία θανάτου. «Ο ασφυκτικός θάνατος έχει σημεία που μπορούμε να βρούμε κατά την ιατροδικαστική διερεύνηση. Πρέπει να δούμε το σύνολο της εικόνας αν μπαίνει στο κάδρο η ασφυξία. Πρέπει να δούμε το σύνολο των ευρημάτων. Φαίνεται ότι υπάρχει και το σοβαρό αυτό ενδεχόμενο. Και τα ευρήματα στο πρώτο παιδί αλλά και τα ευρήματα του δεύτερου παιδιού, μέσα στις αιτίες θανάτου, υπάρχει προφανώς και η έλλειψη του οξυγόνου» είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement