Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τι ψάχνει το Ανθρωποκτονιών – Ποιοι θα δώσουν κατάθεση

Νέος κύκλος ερευνών ανοίγει από τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τις συνθήκες θανάτου των τριών ανήλικων κοριτσιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Η ανάθεση της υπόθεσης στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών δείχνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Ο Εισαγγελέας Εφετών Πάτρας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου οι αστυνομικοί να πάρουν καταθέσεις από τους ιατροδικαστές που έκαναν τις νεκροψίες στις σορούς των τριών παιδιών, όπως και από το προσωπικό των παιδιατρικών νοσοκομείων που χειρίστηκαν τα περιστατικά.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, στόχος της έρευνας είναι να διευκρινιστεί εάν οι τρεις θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή εάν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.

Για κάθε ένα από τους αιφνίδιους, όπως χαρακτηρίστηκαν, θανάτους των παιδιών έχουν σχηματιστεί ισάριθμες δικογραφίες, τις οποίες θα συγκεντρώσουν και θα μελετήσουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών.

«Στόχος είναι οι επικεφαλής της έρευνας να αποκτήσουν μία κεντρική εικόνα για το τι έχει συμβεί. Δηλαδή, να συγκεντρώσουν και να αναλύσουν τα στοιχεία που περιέχονται στους τρεις φακέλους που αφορούν στους ισάριθμους θανάτους. Στη συνέχεια, θα μπορούν να κάνουν στοχευμένη έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Στη συνέχεια, και αφού δηλαδή αποκτήσουν σφαιρική εικόνα για την υπόθεση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα καλέσουν για κατάθεση τους γονείς των τριών κοριτσιών. Προηγουμένως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα έχουν πάρει ήδη κατάθεση από τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν τις υποθέσεις.

Κάποιοι από τους ιατροδικαστές φέρονται να μη μπόρεσαν να προσδιορίσουν τα αίτια θανάτου των παιδιών είτε να διαπίστωσαν παθολογικής φύσης προβλήματα. Μάλιστα, έχουν πραγματοποιηθεί νεκροψίες που δεν φώτισαν τα αίτια θανάτου. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Αυτές είναι που αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Πρόκειται, ωστόσο, για χρονοβόρα διαδικασία.

Έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που καλούνται να διαλευκάνουν μία τέτοια υπόθεση. «Χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί και σίγουρα τίποτα δε πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο. Τα στοιχεία πρέπει να εξεταστούν ένα προς ένα από την αρχή», λέει αστυνομική πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement