Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης: Νοσηλεύουμε ανθρώπους άνω των 70 ετών, ανεμβολίαστους – Τι δείχνουν οι δείκτες για την πανδημία

«Τα μέτρα έχουν εστιαστεί καλύτερα. Η επέκταση του ωραρίου στα εστιατόρια θα αραιώσει τον κόσμο», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πανδημία και τα μέτρα.

Όπως είπε, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον ιό χωρίς να καταστρέψουμε την οικονομική και κοινωνική ζωή.» Επεσήμανε, όμως, ότι πρέπει να παλέψουμε με τα όπλα που έχουμε.

«Νοσηλεύουμε ανθρώπους πάνω από 70 ετών, κατά κανόνα ανεμβολίαστους με σοβαρές ασθένειες. Αυτοί οι άνθρωποι λίγο να κρυολογήσουν, το υποκείμενο νόσημα θα τους οδηγήσει αναγκαστικά σε άσχημη έκβαση», είπε χαρακτηριστικά.

719 θάνατοι σε μία εβδομάδα – Περίπου 500 νέες εισαγωγές

Η βαριά παρακαταθήκη της παραλλαγής Δέλτα εξακολουθεί να αποτυπώνεται στα υψηλά επίπεδα νέων θανάτων, με 107 ασθενείς με κορωνοϊό να καταλήγουν το τελευταίο 24ωρο. Είναι η έβδομη φορά σε ένα περίπου δεκαήμερο που ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τριψήφιο αριθμό νεκρών. «Είναι άνθρωποι που είχαν νοσήσει πριν και τα Χριστούγεννα» σχολίασε για τους νεκρούς η κ. Παπαευαγγέλου.

Την τελευταία εβδομάδα 719 ασθενείς με σοβαρή COVID-19 άφησαν την τελευταία τους πνοή σε κάποιο νοσοκομείο της χώρας, 2.405 στις 28 ημέρες που μετρά ο Ιανουάριος και στις 23.195 ανήλθαν οι συνολικές απώλειες από την αρχή της πανδημίας.

«Κόντρα» στην υψηλή θνητότητα, ο δείκτης των διασωληνωμένων παραμένει σε καθοδική πορεία και δείχνει να επισπεύδει την προβλεπόμενη για τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες μείωσή του στους 550 με 600. Οι ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής βρέθηκαν από 633 στους 605.

Μικρή αύξηση παρατηρείται, τέλος, στις νέες εισαγωγές περιστατικών COVID-19. Σύμφωνα με πληροφορίες των protothema.gr και ygeiamou.gr, 483 ασθενείς χρειάστηκαν το περασμένο 24ωρο να εισαχθούν σε νοσοκομείο κυρίως στης Αττικής, η οποία επωμίστηκε το 44% των νέων νοσηλειών. Το ποσοστό δεν εκπλήσσει, δεδομένου ότι στο λεκανοπέδιο εντοπίζονται καθημερινά υπερπολλαπλάσια νέα κρούσματα συγκριτικά με άλλες περιοχές. Χαρακτηριστικά, τα 8.024 σημερινά αντιστοιχούν σε πάνω από ένα στα τρία κρούσματα στην επικράτεια ή το 35%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Η Ημέρα της Γης είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος και πραγματοποιείται...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατά την ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα καταλήξει στο πανευφρόσυνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

Advertisement