Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Περίεργος» ήχος έχει αναστατώσει ολόκληρη την γειτονία – Πού στρέφονται οι έρευνες

Με έναν «περίεργο» και εκκωφαντικό ήχο, κατά τις βραδινές ώρες, έρχονται αντιμέτωποι εδώ και πέντε εβδομάδες, κάτοικοι στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι της περιοχής Μετεώρων αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

Μαρτυρίες των κατοίκων στο ThessToday.gr εξηγούν την τρομακτική κατάσταση που βιώνουν το τελευταίο διάστημα σε σημείο να μην μπορούν να κοιμηθούν, τις ανησυχίες τους για την προέλευση του ήχου αλλά και τους φόβους που εμπνέει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday, ο ήχος δεν σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ. Αυτό ήταν το συμπέρασμα που προέκυψε από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr, το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Στη 1 παρά δέκα το βράδυ, άκουσαν τον ήχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου.  Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.

Ο πρώτος κάτοικος που αντιλήφθηκε τον ήχο και απευθύνθηκε στην Ένωση Πολιτών «Μετέωρα» μιλώντας στο ThessToday.gr, ανέφερε ότι μένει στην οδό Κηφησίας και είναι η πέμπτη εβδομάδα που ακούει κάθε βράδυ τον ίδιο ήχο. Τον χαρακτήρισε εκκωφαντικό ενώ πρώτη φορά τον άκουσε στις 8 το πρωί.

«Στην αρχή δεν έδωσα σημασία αλλά στην πορεία τον άκουγα αργά το βράδυ. Καθώς περνούσαν οι μέρες ο ήχος ακουγόταν και όταν ήμουν μέσα στο σπίτι μου. Στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως ακούγεται πιο έντονα, σαν να βρίσκεται εκεί το επίκεντρο όπως επίσης και μέσα στο υδραγωγείο όπου βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά. Όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει μέσα από τη γη. Εκεί, βέβαια, βρίσκεται ο αγωγός φυσικού αερίου. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες  στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα», περιγράφει ο κ. Κοκαχείλης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement