Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Όχι σε τρίτη δόση του εμβολίου σε παιδιά κάτω των 18 ετών – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους παρουσίασαν όλα τα τελευταία δεδομένα για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

«Σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών κι εφήβων, σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών χορήγησης τρίτης δόσης. Τρίτη δόση χορηγείται σε άτομα κάτω των 18 ετών, εφόσον υπάρχει πρόβλημα ανοσοκαταστολής του ατόμου λόγω χρόνιου νοσήματος ή φαρμάκων» διευκρίνισε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Και πρόσθεσε «στα παιδιά εφήβους με διαπιστευμένη λοίμωξη συστήνεται η χορήγηση μιας δόσης εμβολίου μετά από τρεις μήνες. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει η πρώτη δόση και ακολουθεί η νόσηση, δεν χρειάζεται η επιπλέον δόση».

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του, είπε: «Ξεπεράσαμε τα 18,1 εκατ. εμβολιασμούς. Πάνω από 7,15 εκατ. ή 68,1% του γενικού πληθυσμού, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Για την αναμνηστική δόση, έχουν γίνει 3,97 εκατ. εμβολιασμοί στους δικαιούχους. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κάνει τρίτη δόση επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση και τρεις μήνες μετά την πρώτη, στο μονοδοσικό εμβόλιο. Έχουν προθεσμία ως τις 31 Ιανουαρίου. Για τα παιδιατρικά εμβόλια, έχουν εμβολιαστεί 37.000 παιδιά, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού. Την Παρασκευή δόθηκαν 40.000 περισσότερα ραντεβού. Παράλληλα, έχουν κλειστεί περισσότερα από 150.000 ραντεβού πρώτης δόσης για τους άνω των 60. Από σήμερα, όσοι έχουν εμβολιαστεί σε χώρα της ΕΕ, θα μπορούν να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr. Οι άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν προθεσμία ως τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσει η βεβαίωση προστίμων».

Για το Παίδων Πεντέλης, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Σήμερα λειτούργησε κανονικά, εκεί θα γίνουν δέκα εμβολιαστικές γραμμές, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μάλλον από Δευτέρα».

Σε ερώτηση για την εμφάνιση της γρίπης, η κ. Θεοδωρίδου είπε: «Δεν έχουμε ενδείξεις για επιδημία γρίπης ως τώρα. Υπάρχουν σποραδικά κρούσματα, έχουν αυξηθεί μεν, αλλά δεν φοβόμαστε. Για τους συνδυασμούς με τον κορωνοϊό, τη flurona, αφορά σε μια περίπτωση, της εγκύου από το Ισραήλ. Για τον συνδυασμό Delta και Omicron πάντα υπάρχει όταν κυκλοφορούν και οι δυο ιοί, αλλά δεν έχουμε ακόμα σημαντικές καταγραφές. Πάντως θα υπάρξουν. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι με Omicron, σύμφωνα με στοιχεία από τους γιατρούς στα νοσοκομεία. Ας μη γινόμαστε Κασσάνδρες με την Omicron και την τέταρτη δόση, έχει ήπια κλινική προβολή. Όσα ακούσαμε από την αρχή, επαληθεύονται τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Συνήθως όταν στον προορισμό μας μένουμε σε ξενοδοχείο εικάζουμε ότι σαμπουάν, αφρόλουτρα και άλλα είδη περιποίησης, όπως κοντίσιονερ, θα τα παρέχει το ξενοδοχείο, οπότε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι 36 ετών και εξακολουθεί να αποδίδει στο υψηλότερο επίπεδο. Στην πραγματικότητα, το νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης είναι το μοναδικό...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 δεν είναι απλά μία συμβολική μέρα, είναι μία υπενθύμιση ότι οι ενέργειες των ανθρώπων για την αντιμετώπιση της πλαστικής...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά από δεκαετίες ζωγραφικής, παραποίησης αποδεικτικών στοιχείων και επιμελούς κάλυψης των ιχνών τους, μια απλή πράξη απροσεξίας έφερε στο φως την απάτη των Μπελτράκι....

Advertisement