Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ρεβεγιόν στο καθήκον: Οι «ήρωες» της Πρωτοχρονιάς μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις ευχές τους

 Άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όλες τις ημέρες του χρόνου και φυσικά και την Πρωτοχρονιά, ώστε να μπορούμε να είμαστε ασφαλείς όλοι οι υπόλοιποι.

Υγειονομικοί, διασώστες, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, είναι κάποιες από τις επαγγελματικές ειδικότητες που βρίσκονται στο καθήκον και φέτος, κατά την αλλαγή του χρόνου, την ώρα που οι περισσότεροι γιορτάζουν σε κάποιο ρεβεγιόν, έστω και υπό τις δύσκολες συνθήκες που ισχύουν για όλους λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με ορισμένους εκπροσώπους των κλάδων αυτών που «δεν κοιμούνται ποτέ», και απόψε το βράδυ θα αλλάξουν χρονιά με τους συναδέλφους τους, με την ευχή να τους επιτρέψει το καθήκον να ανταλλάξουν ένα «χρόνια πολλά», τηλεφωνικό, με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι εργαζόμενοι μας μετέφεραν τις ευχές τους, ενώ ορισμένοι μας περιέγραψαν την ιδιαιτερότητα, όσο και αξιοσημείωτα περιστατικά που τους συνέβησαν κατά το παρελθόν, όντας στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, τις εορταστικές ώρες της νύχτας της 31ης Δεκεμβρίου.

Ξεκινάμε με τους ανθρώπους που σώζουν καθημερινά ζώες και αποτελούν τους «ήρωες» της πανδημίας και όλης αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε,τους γιατρούς και νοσηλευτές.

Άρτεμις Θεοχαρίδου, νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία»

Οι νοσηλεύτριες στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» παρά τα όσα δύσκολα βιώνουν, δεν χάνουντην ελπίδα και το χαμόγελό τους και μας εύχονται καλή χρονιά

«Από την αρχή της πανδημίας είμαστε αντιμέτωποι με τον “αόρατο εχθρό” που μεχρι στιγμής εχει επιφέρει τον θάνατο σε περίπου 20.000 συνανθρώπους μας. Τα συναισθήματα, ανάμεικτα. Μέσα σε αυτά κυριαρχούν ο φόβος και η αγωνία στο να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας. Συνεχίζουμε να στελεχωνουμε τα νοσοκομεία, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας 24 ωρες το 24ωρο, καθημερινές και αργίες, μακριά απο τα αγαπημένα μας πρόσωπα, βάζοντας το 100% των δυνάμεων μας.

Είναι πολύ δύσκολο να αντικρίζουμε τους ασθενείς μας, ειδικά σε μέρες αργιών. Και οι ίδιοι δίνουν τη δική τους προσωπική μαχη, χωρίς καμία επαφή με οποιοδήποτε συγγενικό τους πρόσωπο.Παίρνουν δύναμη απο εμάς καθώς και εμείς απο τους ίδιους. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι το να επιστρέψουν υγιείς στο σπιτι τους. Ειναι άλλωστε το προσωπικό στοίχημα του καθένα μας!

Εύχομαι λοιπον, η νεα χρόνια που οσονούπω έρχεται, να φερει σε όλους υγεία, υπομονή και δυναμη, τηρώντας πάντα ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Ιορδάνης Τσελεπίδης, διασώστης του ΕΚΑΒ

Διασώσεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για τα πληρώματα του ΕΚΑΒ

«Νυχτερινή βάρδια στις 31 Δεκεμβρίου. Μία ακόμα απαιτητική νύχτα πάνω στο ασθενοφόρο, όμως με αρκετα δύσκολη ψυχολογία, διότι είναι η μέρα η οποία ο καθένας θα ήθελε να είναι με την οικογένειά του, με τα παιδιά του και τους φίλους του. Όμως, κάποιος πρέπει να μείνει στις επάλξεις, να αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό που παλεύουμε εδώ και τρία χρόνια συν τα τροχαία, τα καρδιολογικά και άλλης φύσεως περιστατικά.

Γενικά μία νύχτα με ανάμεικτα συναισθήματα! Από την μία θα ήθελες να είσαι με άτομα που αγαπάς και από την άλλη καλείσαι να κάνεις την εργασία που τόσο αγαπάς και σε γεμίζει από θετικά συναισθήματα όταν την βγάζεις εις πέρας.

Χρόνια Πολλά και καλά με υγεια, αγάπη, τύχη, χαμόγελα σε όλον τον κόσμο.Κουράγιο και δύναμη σε όλους τους υγειονομικούς συναδέλφους και σε όσους δουλεύουν αυτή τη νύχτα! Καλή χρονιά να έχουμε!

«Ρεβεγιόν σε μια λίμνη αίματος»

Ζητήσαμε από τον Ιορδάνη Τσελεπίδη να ανακαλέσει στη μνήμη του κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό που θυμάται, από παλαιότερη νύχτα της Πρωτοχρονιάς που τον βρήκε στο καθήκον.

Μας αφηγήθηκε το εξής:

«Νυχτερινή βάρδια στο Β4, ώρα 23:10, πτώση ηλικιωμένου στη σκάλα με νευροχειρουργικό τραυματισμό και αιμορραγία. Φτάνουμε στο σημείο όσο πιο γρήγορα μπορούμε (περιπου 23:18)! Ένας κύριος σε κατάσταση πανικού μας περιμένει και μας καθοδηγεί στο σημείο του συμβάντος. Ο κύριος Γιάννης βρίσκεται μέσα σε μία λίμνη αίματος, εκτός ενός μεγάλου τραύματος στο κεφάλι που χρειάζεται συρραφή και λόγω λήψης αντιπηκτικών δυσκολευομαστε να ελεγξουμε την αιμορραγία που δεν σταματάει, έχουμε και κάταγμα ισχίου.

Δίπλα του ειναι οι τσάντες με τα δωράκια για τα εγγόνια. Έπεσε ανεβαίνοντας για τα παιδιά του, τον περίμεναν να κάνουν όλοι μαζί Πρωτοχρονιά. Τα μικρά φαίνονται στο τελείωμα στις σκάλες όπως και η αγωνία στα προσωπάκια τους και ρωτάνε για το αν θα γίνει καλά ο παππούς. Προσπαθούμε να τα καθησυχάσουμε ενώ συγχρόνως γίνεται περίδεση του τραύματος και ξεκιναμε για τη μεταφορά του ασθενή (περιπου 23:31) με το ασθενοφόρο και άφιξη στο νοσοκομείο (περιπου 23:47).

Ενα σύνηθες για εμάς περιστατικό αλλά για αυτούς η βραδιά έληξε άδοξα, στα επείγοντα του νοσοκομείου, με αλλαγή του χρόνου εκεί. Όσο για εμάς, είπαμε ένα “χρόνια πολλά” και συνεχίσαμε το δύσκολο έργο μας»…

Βασίλης Κ. – Δημήτρης Λ., πλήρωμα του περιπολικού Β8-5/Γ της Άμεσης Δράσης στα δυτικά προάστια

Ιδιαίτερα απαιτητική, αν και για εμάς τους υπόλοιπους φαίνεται ως μια μέρα γιορτής, είναι η βάρδια που πέφτει στην αλλαγή του χρόνου, για τους αστυνομικούς. Συναντήσαμε το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης οι οποίοι το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στο καθήκον, οι οποίοι μας μετέφεραν το δικό τους μήνυμα, δίνοντας παράλληλα συμβουλές, καθώς δυστυχώς, οι κακοποιοί βρίσκουν κάθε ευκαιρία για να διαπράξουν ένα έγκλημα. Και το ρεβεγιόν είναι μία από αυτές.

Οι μάχιμοι αστυνομικοί μας περιέγραψαν επίσης περιστατικά που τους έμειναν χαραγμένα στη μνήμη, που επιλήφθηκαν ειδικά αυτές τις γιορτινές για τους υπόλοιπους στιγμές. Μεταξύ αυτών, μια δολοφονία λίγο πριν αλλαγή του χρόνου, όσο και επ’ αυτοφώρο σύλληψη διαρρηκτών σε σπίτι, ενώ οι ιδιοκτήτες γιόρταζαν για την Πρωτοχρονιά!

Δείτε το βίντεο:

 Αντώνης Χρηστίδης, Αντιπύραρχος, προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας

«Εκ μέρους του κέντρου μου και εν όψει των εορταστικών ημερών που διανύουμε, εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους συμπολίτες μας να έχουν υγεία, ψυχική ηρεμία, γαλήνη και ευτυχία. Το νέο έτος να μας βρει όλους πιο δυνατούς και με περισσότερες χαρούμενες στιγμές.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως πάντα έτσι και αυτές τις μέρες βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, δίπλα στον πολίτη, προσηλωμένο στην αποστολή του που δεν είναι άλλη από την ασφάλεια και προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών, του κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού μας πλούτου.

Με την ευκαιρία που μου δίνετε, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των συμπολιτών μας αναφορικά με την ορθή χρήση πάσης φύσεως θερμαντικών σωμάτων, την τακτική συντήρηση και καθαρισμό των τζακιών, όπως επίσης και τη σωστή και ορθολογική χρήση των χριστουγεννιάτικων φωτιστικών και κεριών. Απαιτείται προσοχή από όλους μας για να μειώσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους»!

Μαριάνθη Τοκατλιάν, Ανθυποπλοίαρχος (Λ.Σ.) στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι σε επαγρύπνηση όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο. Σήμερα, 31/12/2021, μια ιδιαίτερη μέρα του χρόνου, εκτελώ Υπηρεσία Αξιωματικού Φυλακής στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, μαζί με εξαίρετους συναδέλφους, καθώς και με τα άρτια καταρτισμένα πληρώματα των σκαφών μας, τα οποία περιπολούν, αψηφώντας τα καιρικά φαινόμενα, φυλάσσοντας τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα στελέχη τόσο του Κεντρικού Λιμεναρχείου όσο και των Σταθμών Υπαγωγής μας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα πάντα δίπλα στον πολίτη. Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά, με υγεία, σε όλους τους κατοίκους της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, καθώς και να στείλω τις θερμότερες ευχές μου για μια καλή και δημιουργική χρονιά σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement