Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Ντράφι: Ερασιτέχνες οι απαγωγείς; – Τα «παζάρια» για τα λύτρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την απαγωγή στο Ντράφι, με τις αρχές να αξιολογούν όλα τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει κατανοητό η υπόθεση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και ίσως χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Παράλληλα, τονίζεται ότι πρόκειται για λεπτή διαπραγμάτευση, καθώς δεν αποκλείεται ανά πάσα στιγμή να υπάρξει κάποιο απρόοπτο και αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια του απαχθέντα.

Βάσει όσων έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά οι απαγωγείς ζητούν το ποσό των 2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον απαχθέντα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, προκειμένου προκειμένου το ποσό να πέσει στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Επιπλέον, αναφορικά με τον τρόπο δράσης των απαγωγέων οι πληροφορίες θέλουν να είναι 4 ή 5.

Επίσης, τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για την αρπαγή είχαν κλαπεί εδώ και καιρό. Μάλιστα, ένα από αυτά φαίνεται πως είχε κλαπεί το 2020 από το Παλαιό Φάληρο.

Ωστόσο, το στοιχείο που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι η αστυνομία εντοπίζει σημάδια ερασιτεχνισμού στον τρόπο δράσης των απαγωγέων.

Τα ελληνικά που μιλούσαν οι απαγωγείς

Τη στιγμή που “χτύπησαν” οι απαγωγείς, ο 40χρονος μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό του πρόσωπο από το εξωτερικό, μία γυναίκα, με την οποία μιλούσε όσο ήταν στην ταβέρνα και στη συνέχεια που έφυγε.

Η κλήση, διάρκειας 22 λεπτών, ολοκληρώθηκε στις 00.02 και στα τελευταία δευτερόλεπτα ακούγονται οι απαγωγείς του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ήταν ήρεμος και χαλαρός και από τη συμπεριφορά του έδειχνε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο, πιθανώς για να ενημερωθεί η αστυνομία, όταν του επιτέθηκαν.

Ένας από τους απαγωγείς, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε κινητό τηλέφωνο, το άρπαξε και το έκλεισε, χωρίς όμως να το απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, η γυναίκα έχοντας αντιληφθεί τι συνέβη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement