Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: «Άδειασμα» σε Πολάκη και Τσίπρα για την κριτική με τις ΜΕΘ

Αντιμέτωπη με τα διαχρονικά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας βρίσκεται η κυβέρνηση την ώρα που επιχειρεί παράλληλα να αντιμετωπίσει την πανδημία σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ο οποίος κατηγόρησε τους προκατόχους του υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία όταν επικαλούνται την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για να ασκήσουν κριτική αναφορικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο κ. Πλεύρης χρησιμοποίησε ένα παραπειστικό ερώτημα για να καταδείξει όπως είπε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το πρόβλημα με την αναμονή για εντατική  υπήρχε και επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στον κ. Πολάκη λέγοντας:

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του κ. Πλεύρη με τον κ. Πολάκη:

Πλεύρης: 16 Ιανουαρίου και 78 ασθενείς περιμένουν σε λίστα να μπουν σε ΜΕΘ. Τι λέτε; Έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός;

Πολάκης: Ναι. Ευθύνη έχει όποιος κυβερνά

Πλεύρης: Μάλιστα. Αναφέρομαι στην 17η Ιανουαρίου του 2017

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Πλεύρης σημείωσε «είστε υπεύθυνοι για τις αναμονές και τις λίστες ΜΕΘ σε περίοδο προ πανδημίας και κάνετε κριτική σε εμάς όταν χώρες με καλύτερο σύστημα από το δικό μας αναγκάζονται να κάνουν διακομιδές στο εξωτερικό αλλά κανείς δεν τους κατηγορεί γι αυτό»

Παράλληλα ο υπουργός είπε ότι κεντρικό συμπέρασμα της μελέτης αποτελεί η ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών «580.000 συμπολίτες μας άνω των 60 δεν εμβολιάστηκαν! Βάλαμε υποχρεωτικότητα. Ηδη 119.000 έχουν προγραμματίσει ραντεβού και άλλοι πόσοι έχουν ραντεβού κατ οίκον! Υπολογίζουμε ότι 140.000 θα εμβολιαστούν».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της μελέτης ο κ. Πλεύρης μίλησε για διαχρονικές παθογένειες του συστήματος τις οποίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πάλεψε να αντιμετωπίσει αναγνωρίζοντας το πρόβλημα την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ με υποκρισία κατηγορεί τον Πρωθυπουργό. «Δεν ξεκίνησαν στην εποχή covid τα προβλήματα. Εμείς φτιάξαμε τον οργανισμό για να ελέγξει την ποιότητα υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία κι εσείς το καταψηφίσατε.  Θέλατε να έχετε το πρόβλημα κάτω από το χαλί . Προσβάλλετε τους ιατρούς που είναι μέσα.  Το σύστημα επιλογής για τις ΜΕΘ το χειρίζονται μόνο ιατροί. Υιοθετώντας κατηγορίες ότι σε αυτό το σύστημα κρατούνται κενές κλίνες προσβάλλετε τους ιατρούς» είπε.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η μελέτη Τσιόδρα λέει το αυτονόητο, ωστόσο με τα στοιχεία που παρέθεσε κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση ούτε προ πανδημίας.

Υπεραμύνθηκε δε, του μέτρου του προστίμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέγοντας ότι 140.000 πολίτες άνω των 60 έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού. Καταλήγοντας ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έστω συγκεκαλυμμένα επιμένει στη χυδαιότητα Κουρουμπλή .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement