Παράνομες ελληνοποιήσεις: 150.000 ευρώ η πιο ακριβή ταυτότητα – Αποκαλύψεις για το κύκλωμα - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομες ελληνοποιήσεις: 150.000 ευρώ η πιο ακριβή ταυτότητα – Αποκαλύψεις για το κύκλωμα

Αποκαλυπτικός για την δράση του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες φαίνεται να είναι από την αρχή μέχρι το τέλος ο μάρτυρας που μίλησε στις αρχές για να ξεκινήσει η έρευνα και να ξετυλιχτεί το κουβάρι των επίορκων αστυνομικών.

Στον «ποταμό» των αποκαλύψεων του είναι χαρακτηριστική και η περίπτωση που περιγράφει για το πιο ακριβό συμβόλαιο για πλαστή ταυτότητα που άγγιξε τις 150.000 €.

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο μάρτυρας πρόκειται για αλλοδαπό ο οποίος δεν δίστασε να δώσει αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό για να πάρει από το κύκλωμα μία ταυτότητα που θα μπορούσε να του δώσει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος και δίχως το φόβο ό,τι οι διωκτικές αρχές θα καταφέρουν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Για το συμβόλαιο αυτό της «χρυσής» ταυτότητας ο μάρτυρας αναφέρει δύο ονόματα εμπλεκομένων στο κύκλωμα και μάλιστα υποστηρίζει η συμφωνία έγινε σε επαρχιακή πόλη και ότι το χρηματικό αυτό πόσο το χρησιμοποίησε μετά το μέλος του κυκλώματος για να ανοίξει δική του επιχείρηση.

Οι αποκαλύψεις όμως από το «βαθύ λαρύγγι» για τους πελάτες της εγκληματικής οργάνωσης, όπως χαρακτηρίζεται και από την δικογραφία, δεν έχουν τέλος.

Όπως αποκαλύφθηκε και μία γυναίκα σύζυγος Τούρκου ο οποίος έχει επιχειρήσεις στα κατεχόμενα, έδωσε 40.000 € για μία καινούρια ταυτότητα. Όπως μάλιστα είχε εκμυστηρευθεί ίδια σε μέλος του κυκλώματος ήθελε την πλαστή ταυτότητα καθώς η μαφία κυνηγούσε τον άντρα της και ίδια φοβόταν ότι μπορεί στην εκδικητική τους μανία για το σύζυγό της να ήταν και ίδια στόχος τον μαφιόζων.

Πάντως το άτομο το οποίο φαίνεται να είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφεται μέσα στην δικογραφία ως ένα άτομο που είχε καταφέρει να χτίσει μία ολόκληρη επιχείρηση στην οποία, εκτός από τους επίορκους αστυνομικούς, υπήρχαν και άτομα που θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του μάρτυρα για να βγει η πλαστή ταυτότητα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατηγορουμένου όπου είχε εμφανιστεί ως δήθεν μάρτυρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις πελατών του κυκλώματος που πήγαν στα αστυνομικά τμήματα για να βγάλουν πλαστά χαρτιά. Ο ίδιος ο αρχηγός φρόντιζε να βρίσκεται πάντα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα ώστε να ελέγχει την κατάσταση και να επέμβει οποιαδήποτε στιγμή που κάτι δεν θα πήγαινε καλά.

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΑ

Έντονος είναι ο εκνευρισμός της Άγκυρας μετά την άφιξη των έξι Rafale στην Ελλάδα. Αν και όλη την εβδομάδα που πέρασε η Τουρκία τήρησε...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα νησιά Κιριμπάτι και Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία είχαν μέχρι σήμερα γλιτώσει από την πανδημία του κορωνοϊού, μπήκαν σε lockdown από σήμερα...

ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία τους πνοή άφησαν οι ηθοποιοί Ελένη Σάνιου και Άννυ Ραζή, κάτι που γνωστοποίησε μέσω Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. Συγκεκριμένα,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη διαχείριση της πανδημίας τοποθετήθηκε μέσα από ανάρτησή της στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη...