Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομες ελληνοποιήσεις: 150.000 ευρώ η πιο ακριβή ταυτότητα – Αποκαλύψεις για το κύκλωμα

Αποκαλυπτικός για την δράση του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες φαίνεται να είναι από την αρχή μέχρι το τέλος ο μάρτυρας που μίλησε στις αρχές για να ξεκινήσει η έρευνα και να ξετυλιχτεί το κουβάρι των επίορκων αστυνομικών.

Στον «ποταμό» των αποκαλύψεων του είναι χαρακτηριστική και η περίπτωση που περιγράφει για το πιο ακριβό συμβόλαιο για πλαστή ταυτότητα που άγγιξε τις 150.000 €.

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο μάρτυρας πρόκειται για αλλοδαπό ο οποίος δεν δίστασε να δώσει αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό για να πάρει από το κύκλωμα μία ταυτότητα που θα μπορούσε να του δώσει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος και δίχως το φόβο ό,τι οι διωκτικές αρχές θα καταφέρουν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Για το συμβόλαιο αυτό της «χρυσής» ταυτότητας ο μάρτυρας αναφέρει δύο ονόματα εμπλεκομένων στο κύκλωμα και μάλιστα υποστηρίζει η συμφωνία έγινε σε επαρχιακή πόλη και ότι το χρηματικό αυτό πόσο το χρησιμοποίησε μετά το μέλος του κυκλώματος για να ανοίξει δική του επιχείρηση.

Οι αποκαλύψεις όμως από το «βαθύ λαρύγγι» για τους πελάτες της εγκληματικής οργάνωσης, όπως χαρακτηρίζεται και από την δικογραφία, δεν έχουν τέλος.

Όπως αποκαλύφθηκε και μία γυναίκα σύζυγος Τούρκου ο οποίος έχει επιχειρήσεις στα κατεχόμενα, έδωσε 40.000 € για μία καινούρια ταυτότητα. Όπως μάλιστα είχε εκμυστηρευθεί ίδια σε μέλος του κυκλώματος ήθελε την πλαστή ταυτότητα καθώς η μαφία κυνηγούσε τον άντρα της και ίδια φοβόταν ότι μπορεί στην εκδικητική τους μανία για το σύζυγό της να ήταν και ίδια στόχος τον μαφιόζων.

Πάντως το άτομο το οποίο φαίνεται να είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφεται μέσα στην δικογραφία ως ένα άτομο που είχε καταφέρει να χτίσει μία ολόκληρη επιχείρηση στην οποία, εκτός από τους επίορκους αστυνομικούς, υπήρχαν και άτομα που θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του μάρτυρα για να βγει η πλαστή ταυτότητα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατηγορουμένου όπου είχε εμφανιστεί ως δήθεν μάρτυρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις πελατών του κυκλώματος που πήγαν στα αστυνομικά τμήματα για να βγάλουν πλαστά χαρτιά. Ο ίδιος ο αρχηγός φρόντιζε να βρίσκεται πάντα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα ώστε να ελέγχει την κατάσταση και να επέμβει οποιαδήποτε στιγμή που κάτι δεν θα πήγαινε καλά.

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement