Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι Έλληνες θέλουν πρόωρες εκλογές – Η μάχη στο ΚΙΝΑΛ

Πρώτη και με διαφορά είναι η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Alco για το OPEN. Συγκεκριμένα η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 9,7%, ενώ στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώθηκε η άποψη των πολιτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και για το αν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, το ΚΙΝΑΛ 9,7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡΑ 25 3,1%, η ΧΑ 1,7%, η Πλεύσης Ελευθερίας 1,6%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,7%, άλλο κόμμα 2,6% και αναποφάσιστοι 12,8%.

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, το 32% τον «κανέναν» και 6% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, το 57% απάντησε πως θέλει εξάντληση της 4ετίας, έναντι του 28% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Το 15% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ -ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε- το 33% απάντησε τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 32% τον Ανδρέα Λοβέρδο και το 24% τον Γιώργο Παπανδρέου. Στο 3% οι Καστανίδης και Γερουλάνος, ενώ στο 2% βρίσκεται οΧρηστίδης.

Αντιμετώπιση του κορονοϊού

Στο ερώτημα για την ικανοποίηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού από την κυβέρνηση, το 54% απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 35% που είναι. 11% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement