Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση στη Χίο: Το ενθουσιασμένο πλήθος, η ενωτική παρουσία Μηταράκη και το μήνυμά του – Βίντεο & εικόνες

Έναν διττό συμβολισμό είχε η φετινή παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου αφού εκτός από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια λόγω πανδημίας, σηματοδοτεί και μία νέα εποχή στην οποία το νησί, όπως και τα υπόλοιπα του βορείου Αιγαίου, ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία αφήνοντας πίσω τους και έχοντας υπό πλήρη έλεγχο το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Η παρέλαση για τα 109 χρόνια της Χίου στον εθνικό κορμό ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αν και συγκέντρωσε λιγότερο πλήθος από την αντίστοιχη της 28ης Οκτωβρίου. Την «παράσταση έκλεψε» η μεγάλη σημαία, που δεν μπόρεσε λόγω καιρού να αναρτηθεί την παραμονή στον Νότιο Λιμενοβραχίονα και τελικά άνοιξε την παρέλαση στα χέρια των σπουδαστών της Ακαδημίας Μηχανικών.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Φλάρης Νικόλαος. Καλεσμένοι του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου στις εκδηλώσεις ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεος και ο Κηφισίας – Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος.

Εκτός όμως από τα θέματα της πανδημίας ένα ακόμα ζήτημα φάνηκε να δίνει το… «παρών» στην παρέλαση και αυτό ήταν το μεταναστευτικό, καθώς στην παρέλαση συμμετείχαν και οι κάτοικοι Λαγκάδας – Συκιάδας διαμαρτυρόμενοι για την ανέγερση της Δομής μεταναστών στο Θόλος.

Μερικές δεκάδες άτομα, ανάμεσά τους και ορισμένα μικρά παιδιά παρήλασαν μπροστά από τους επισήμους και το συγκεντρωμένο πλήθος κρατώντας πανό και σηκώνοντας τις γροθιές τους. Η διαμαρτυρία τους ήταν ειρηνική πράγμα που φανερώνει πως οι εποχές του διχασμού αποτελούν πλέον παρελθόν και το μίσος έχει δώσει την θέση του στην κατανόηση, την συζήτηση και την δημοκρατική έκφραση απόψεων.

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης

Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος που επικρατούσε ήταν το γεγονός πως ο κ. Μηταράκης περπάτησε μαζί με άλλα πολιτικά στελέχη αλλά και μέλη της Εκκλησίας από το Ηρώο έως την παρέλαση, κατέθεσε στεφάνι και παρακολούθησε την παρέλαση σε ένα κλίμα που απέτινε φόρο τιμής στους προγόνους μας οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συμμετείχε από το πρωί σε όλες τις εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα περιελάμβανε την καθιερωμένη αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου και την τέλεση δοξολογίας με καμπανοκρουσίες και εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κκ. Μάρκο. Σε κλίμα συγκίνησης έγινε και η κατάθεση στεφάνων, στην οδό Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στο προσκύνημα «Μνημείο των Πεσόντων» για την Επέτειο της 11ης Νοεμβρίου προς τη μνήμη των ηρώων του αγώνα.

Χαρακτηριτικό στιγμιότυπο του καλού κλίματος μεταξύ του Νότη Μηταράκη και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη

Με την σημερινή του στάση ο Νότης Μηταράκης απέδειξε, πως παρά τις κραυγές των όποιων επιτροπών πιστεύουν ότι τα νησιά μας θα ζήσουν τον εφιάλτη του 2015-2019, ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει την αποσυμφόρηση των περιοχών, αναγνωρίζει τις τελευταίας τεχνολογίας και όλων των ανέσεων Κλειστές Δομές οι οποίες ελέγχουν πλήρως το μεταναστευτικό και δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει ξανά στον διχασμό.

Δείτε στο βίντεο το μήνυμα του Νότη Μηταράκη για την 11η Νοεμβρίου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Ford Kuga παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και συγχρόνως η ιδανική...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η δύναμη της Αναστάσεως, δύναμη συγχωρήσεως και αναγεννήσεως, διαλύει κάθε ανθρώπινο πανικό και διασκορπίζει κάθε ενδοιασμό”. Αυτό το νίζει μεταξύ αλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Bayon της Hyundai διαθέτει αιχμηρή και ξεχωριστή σχεδίαση, σε έναν τύπο αμαξώματος crossover/SUV που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρώπη. Ένας διακοσμητικός...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Δύο στις 10” με τον Δημήτρη Γιατζόγλου και τη Ζωή Κρονάκη, χαρίζοντας στους...

Advertisement