Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Τι αναφέρει το πόρισμά

Γλυκά Νερά: Κόλαφος για τον καθ΄ομολογίαν γυναικοκτόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά , Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είναι η εισαγγελική πρόταση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην 24 σελίδων πρόταση του, ζητά την παραπομπή του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Κάρολαιν σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος, ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον εισαγγελέα «η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της.Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Στο σκεπτικό του εισαγγελέα γίνεται αναφορά στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου η οποία στόχευε στον αποπροσανατολισμό και σύγχυση των αστυνομικών αρχών, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τέλεσε.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εγκλήματος του προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη ο εισαγγελέας σημειώνει:

– Ότι το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, και ο δράστης ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος

– Δεν είχε αναστολή ενώ ήταν η μητέρα του παιδιού του και μια νεαρή γυναίκα

– Παντρεύτηκε ένα κορίτσι 18 χρόνων και 3 ημερών, περίμενε να ενηλικιωθεί

– Αντί να είναι προστάτης της την δολοφόνησε

– Ανυπαρξία αφορμής για το στυγερό έγκλημα

– Ο χρόνος που εκδήλωσε την πράξη ήταν όταν ήταν ανυπεράσπιστη και ανύποπτη

– Πέντε λεπτά ήταν η διάρκεια πνιγμού και ο θάνατος ήταν αγωνιώδης, καθώς το θύμα δοκίμασε ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος.

– Εργαλειοποίησε για να αποκρύψει την εγκληματική του δράση και το 11 μηνών παιδί του.

– Εξολόθρευσε τον 5 μηνών σκύλο του

– Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές με την υποτιθέμενη ληστεία

– Η υποκριτική του συμπεριφορά συνάγεται επειδή εμφανιζόταν θλιμμένος στο μνημόσυνα και τις τελετές για την ταφή του θύματος παρουσία των συγγενών του

Από το εισαγγελικό πόρισμα αποκλείεται η ύπαρξη συνεργού ενώ από τα εργαστηριακά δεδομένα προκύπτει ότι η άτυχη Καρολάιν κοιμόταν επί 2,5 ώρες όταν δέχθηκε την επίθεση του συζύγου της που την έπνιξε καταβάλλοντας προσπάθεια επί 5 λεπτά.

«Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες» φέρεται να αναφέρει.

Στο μεταξύ, οριστικά ανατίθεται η επιμέλεια της Λυδίας στη μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της, ρυθμίζοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει τη ζωή του το μικρό κοριτσάκι, που έχασε τη μητέρα του από τα χέρια του πατέρα της, σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Με την υπ΄αριθμόν 1918/21 απόφασή της, η πρόεδρος Μαρία Βογιατζάκη, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική αίτηση και διέταξε:

-Την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον κατηγορούμενο συζυγοκτόνο

-Την ολική ανάθεσή της στην μητέρα της Καρολάιν και γιαγιά της μικρής , Σουζάνα. Ρυθμίζει δε την επικοινωνία με τους δυο παππούδες, γονείς του συζυγοκτόνου, από τις 10-14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement