Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Πέντε οι διαθήκες του – Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή – Πού αφήνει την περιουσία του

Μίκης Θεοδωράκης: Η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης (21/10) και σύμφωνα με το Star, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αφήνει στον Νίκο Κουρή κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι στη διαθήκη αναφέρει ο μεγάλος δημιουργός πως ζητά να συνεχίσει (ο Νίκος Κουρής) απρόσκοπτα το έργο του στο ραδιόφωνο «Mikis Radio». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσίασε το Mega, η πρώτη διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη συντάχθηκε το 2011, ενώ η τελευταία τον Απρίλιο του 2021 και η μία συμπληρώνει την άλλη.

Πού αφήνει την περιουσία του

Όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία του, το σπίτι που έμενε απέναντι από την Ακρόπολη, επιθυμία του είναι να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Τι ισχυρίζεται ο Νίκος Κουρής

Υπενθυμίζεται πως ο 54χρονος άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη ενώ έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε τεστ DNA, ώστε να αποδειχθεί και τυπικά.

Μάλιστα έχει στείλει εξώδικο στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, διεκδικώντας τη διενέργεια τεστ DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αδέλφια.

«Ό,τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης, το έκανα με τη συναίνεσή του, με είχε αποδεχθεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ, του είπα ότι είμαι γιος της Αλεξάνδρας, δεν το αμφισβήτησε. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με DNA. Ο Μίκης μου είχε πει ότι κάτι θα αφήσει στη διαθήκη του, περιμένω τη διαθήκη» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Νίκος Κουρής

Ο Νίκος Κουρής γεννήθηκε το 1968 και είναι ραδιοφωνικός και μουσικός παραγωγός. Έχει δημιουργήσει το Mikis Radio, σε συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος του είχε εμπιστευτεί 4.000 κομμάτια του.

Μητέρα του είναι η Αλεξάνδρα Σαμοΐλη, η οποία φέρεται να εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του Μίκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας. Έπειτα, η γυναίκα επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της στην Κέρκυρα, όπου παντρεύτηκε τον Γιάννη Κουρή.

Στον Νίκο Κουρή έχει απαγορευθεί να χρησιμοποιεί το επώνυμο του Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που έχει εκδοθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement