Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Μερικές δεκάδες άτομα στην συγκέντρωση ενάντια στη νέα κλειστή δομή (εικόνες)

Ολιγομελής ήταν η συγκέντρωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μυτιλήνη ενάντια στη δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών στην Βάστρια της Λέσβου.

Την συγκέντρωση, όπως μεταδίδει το protothema.gr διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και άλλοι φορείς του νησιού και με το πέρας αυτής πραγματοποιήθηκε πορεία στην προκυμαία της Μυτιλήνης με κατάληξη το Δημαρχείο όπου θυροκολλήθηκε το ψήφισμα.

«Όπως δεν αφήσαμε τα ΜΑΤ στην Καράβα να επιβάλουν νέα δομή, τον Φλεβάρη του 2020, έτσι και τώρα δεν θα τους αφήσουμε» έλεγε σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Θεόδωρος Ασλανίδης, καλώντας σωματεία και αιρετούς, αλλά και τους πολίτες σε «νέο μεγάλο παλλεσβιακό συλλαλητήριο», κάτι το οποίο όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες δεν επετεύχθη αφού στην συγκέντρωση βρέθηκαν μερικές δεκάδες άτομα.

lesvos-poreia-2
lesvos-poreia-5
lesvos-poreia-532

Στη διαμαρτυρία όπως αναφέρει το stonisi.gr, παρευρέθηκαν: οι Δημοτικές Παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Μυτιλήνης και Δήμο Δυτικής Λέσβου με επικεφαλής την Νίκη Τσιριγώτη και Γιάννη Συκά αντίστοιχα, η «Επανεκκίνηση» με επικεφαλής τον Κώστα Αστυρακάκη και «Πυξίδα με τον Πολίτη» με επικεφαλής την Εριφύλη Χιωτέλλη. Ακόμα η περιφερειακή παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη. Τέλος παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λέσβου.

Η πορεία διοργανώθηκε λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Σάμο, όπου, παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, τονίστηκε η αποσυμφόρηση των νησιών και εγκαινιάστηκε η νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή και έκλεισε παράλληλα και παραδόθηκε στην δημοτική αρχή η παλαιή δομή στο Βαθύ.

Την ίδια ώρα, η δημοτική Αρχή του δημάρχου Στρατή Κύτελη έχει ζητήσει με επιστολή της στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου την επίσπευση των διαδικασιών για την δημιουργία νέας δομής στη Λέσβο. Απαντώντας στην ρητορική όσων εναντιώνονται στο κλείσιμο των παλαιών δομών και την δημιουργία νέων κλειστών και ελεγχόμενων ο κ. Κύτελης την Τρίτη με ανακοίνωσή του σημείωνε πως «με την αποσυμφόρηση των μεταναστών και προσφύγων, την αποτρεπτική πολιτική εισόδου στην χώρα, την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, και με την αντικατάσταση των υφιστάμενων δομών με νέα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα στα νησιά, το πολιτικό τους αφήγημα έχει εκλείψει».

«Αυτό που γίνεται πλέον αντιληπτό και από το σύνολο της κοινωνίας, είναι ότι πράγματι κατά την περίοδο της κρίσης, πολλοί επωφελήθηκαν πολιτικά. Το ζήτημα, σήμερα, είναι ότι κανένας από αυτούς δεν μπορεί ούτε να επιχειρηματολογήσει, ούτε και να αποδεχθεί την εθνική επιτυχία, αφού αυτόματα θα παραδεχθούν την πολιτική ήττα που έχει επέλθει πλέον για εκείνους», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement