Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου η παραίτηση του Θήρας Επιφανίου… ξανά

Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου βρίσκεται… για μια ακόμη φορά η παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας Επιφανίου, η υπόθεση του οποίου προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους κόλπους της Εκκλησίας την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των παλινωδιών που τελικά οδήγησαν στην υπαναχώρηση του μητροπολίτη ενώ η ΔΙΣ είχε ήδη προχωρήσει στην αποδοχή της.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info ο 87χρονος μητροπολίτης υπέγραψε νέο κείμενο παραίτησης, ενώπιον προσώπων του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ενώ η πιστοποίηση του γνήσιου της υπογραφής του έγινε από ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ στο νησί της Αμοργού όπου πραγματοποιήθηκε η σύνταξη και υπογραφή του κειμένου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του orthodoxia.info, εκτός από τους μάρτυρες που κλήθηκαν να βεβαιώσουν με την παρουσία τους το γεγονός, υπήρξε και καταγραφή της διαδικασίας σε βίντεο ώστε κανείς πλέον να μπορεί να αμφισβητήσει την βούληση του ιεράρχη αλλά και το γνήσιο του κειμένου και της υπογραφής.

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πηγές από την Αμοργό αναφέρουν πως η επίδοση του εγγράφου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έγινε από συγγενείς του μητροπολίτη Επιφανίου οι οποίοι εξήγησαν στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος την κατάσταση αλλά και τις προθέσεις του υπέργηρου μητροπολίτη.

Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου είχε φθάσει και άλλη επιστολή παραίτησης, χειρόγραφη και υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον κ. Επιφάνιο όπως πιστοποιούν πρόσωπα του περιβάλλοντος του, την οποία όμως απέσυρε η Μητρόπολη Θήρας μετά τη δημοσίευση του orthodoxia.info πως η παραίτηση τέθηκε στην διάθεση της ΔΙΣ την προηγούμενη εβδομάδα και έγινε δεκτή.

Εφόσον ο Αρχιεπίσκοπος εισάγει την παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΔΙΣ την επόμενη Πέμπτη 9/9 θεωρείται δεδομένο πως η πλήρωση του θρόνου της Μητροπόλεως Θήρας θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο μαζί με αυτές των Μητροπόλεων Λαγκαδά, Κιλκίς, Καστοριάς και Περιστερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement