Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εαρινή συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στην Αμερική

Τα θυρανοίξια του Ναού του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, τα οποία αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του Νοεμβρίου και τα εγκαίνιά του που έχουν προγραμματιστεί την άνοιξη του 2022, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εαρινής συνεδρίασης του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, τα μέλη του Συμβουλίου και οι γερουσιαστές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στα μεγάλα στοιχήματα που κέρδισε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ιδιαίτερα το τελευταίο έτος, αλλά και στα ιστορικά για την Εκκλησία της Αμερικής γεγονότα που θα λάβουν χώρα το αμέσως προσεχές διάστημα, με κυρίαρχο το γεγονός της επικείμενης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από τις 23 Οκτωβρίου έως και τις 3 Νοεμβρίου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προστεί στα θυρανοίξια του ιερού εθνικού προσκυνήματος της Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε, ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το 2022, την οποία και χαρακτήρισε ως γεγονός εθνικής σημασίας, το οποίο θα εορταστεί με πληθώρα πανηγυρικών εκδηλώσεων. Στην ομιλία του, κυριάρχησε και το θέμα διασφάλισης της βιωσιμότητας του προγράμματος συνταξιοδότησης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κληρικών, αλλά και των λαϊκών στελεχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μέσω των σχετικών τροποποιήσεων και της ενίσχυσης της χρηματοδότησής του, που αποτέλεσαν προϊόν πολύμηνης συστηματικής εργασίας, η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις αρχές του έτους.

«Αυτό που μας ενδιέφερε πρώτιστα, σημείωσε, ήταν η προστασία του κόπου των κληρικών και των λαϊκών μας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που είχε διαρρηχθεί τα προηγούμενα χρόνια». Επιπρόσθετα, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην εφαρμογή νέων λογιστικών προτύπων για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τις Μητροπόλεις της που στοχεύουν στην ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία της σύστασης συμβουλευτικής επιτροπής για τη σύνταξη του νέου καταστατικού χάρτη της Αρχιεπισκοπής, η οποία και θα επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις και τις σκέψεις που θα καταθέσουν οι πιστοί. Όπως είναι γνωστό, στη συνέχεια το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συστήσει μικτή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Μητέρας Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία και θα καταλήξει στο τελικό κείμενο του καταστατικού χάρτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή πρόοδο που σημειώθηκε τόσο στο Ελληνικό Κολέγιο όσο και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, στη Βοστώνη, που κέρδισαν την πιστοποίηση χορήγησης πτυχίων και την ακαδημαϊκή αναγνώρισή τους και βελτίωσαν ιδιαίτερα την οικονομική τους θέση.

Ο Αριχεπίσκοπος αναφέρθηκε επίσης στις πολυεπίπεδες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ έκανε αναφορά και στη σημαντική πρωτοβουλία του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα να δημιουργήσει το κληροδότημα «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» με σκοπό την οικονομική ενδυνάμωση και ενίσχυση της Μητέρας Εκκλησίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement