Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άγιο Φως: Η τελετή αφής από τον Πανάγιο Τάφο

Η τελετή του Αγίου Φωτός στην Αγία πόλη της Ιερουσαλήμ, διαφορετική αυτή τη φορά, είναι το αποκορύφωμα της κατάνυξης της Μεγάλης Eβδομάδας.

Για δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα η εικόνα στον Πανάγιο Τάφο είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Και φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού γύρω από τον Πανάγιο Τάφο βρίσκονται ελάχιστα άτομα, κυρίως δημοσιογράφοι και ιερείς, τηρώντας παραέγκλιτα τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Οι πιστοί που κατέκλυζαν το ναό τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθούν φέτος από το σπίτι την τελετή του Αγίου Φωτός λόγω των μέτρων που επιβάλλει ο κορονοϊός.

Δείτε την μετάδοση του ΗΛΕΚΤΡΑ TV 

 

 

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Βλάσης μετέβη στο Ισραήλ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές υποθέσεις, με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Πριν την τελετή αφής θα προηγηθεί συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. To πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

«Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρείες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Βλάσης.

Υπενθυμίζεται οτι φέτος, το «Χριστός Ανέστη» θα ακουστεί στις 21:00 κι όχι τα μεσάνυχτα, με όσους πάνε στην εκκλησία να καλούνται να τηρήσουν τα μέτρα για αποστάσεις και χρήση μάσκας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

Advertisement