Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με την γενική κυβερνήτη των Μπαχαμών

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος υποδέχτηκε το διοικητικό συμβούλιο της Αμερικανικής Κοινότητας Βίβλου (ABS) στην έδρα της Αρχιεπισκοπής για πρώτη φορά, στις 22 Φεβρουαρίου 2024. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε για ποιμαντική επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Νασάου των Μπαχαμών. Εκεί μεταξύ άλλων  συναντήθηκε με την γενική κυβερνήτη των Μπαχαμών, κ. Σύνθια Πρατ.

Το διοικητικό συμβούλιο επισκέφθηκε την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή στο πλαίσιο της τριετούς επανασύνδεσης (Board Retreat), με επίκεντρο την ενίσχυση των συνεργασιών της Εκκλησίας και την προώθηση καινοτόμων προσεγγίσεων για την πρόσβαση στη Βίβλιο, την ενασχόληση με αυτή καθώς και τη διανομή της.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος και το διοικητικό συμβούλιο της ABS συμμετείχαν σε μια συζήτηση για τη βελτίωση της Βιβλικής παιδείας και της κατηχητικής εκπαίδευσης, ειδικά σε ό,τι αφορά στη νεολαία.

Μετά από αυτή τη γόνιμη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος αναχώρησε για ποιμαντική επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Νασάου των Μπαχαμών.

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Κοινοπολιτείας στις Μπαχάμες, κ. Φίλιπ Έντουαρντ Ντέηβις. “Η εντύπωση που θα μου μείνει, είναι η ακλόνητη δέσμευσή του για ενότητα και πρόοδο”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος για τον Πρωθυπουργό Ντέηβις.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Νασάου των Μπαχαμών. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε σε διάκονο τον Αλέξανδρο Μαϊλλη. Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα παιδιά που θα αναγνώστες και χειροτόνησε σε πρωτοπρεσβύτερο της Αρχιεπισκοπής τον π. Ειρηναίο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος απένειμε στους Ζωρζέτ και Κρις Τσαβούση το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου. Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους κληρικούς, τέλεσε τρισάγιο για τον μακαριστό π. Θεοφάνη Κόλυβα, ο οποίος βρίσκεται θαμμένος στον χώρο της Εκκλησίας.

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με την γενική κυβερνήτη των Μπαχαμών, κ. Σύνθια Πρατ. Αναφορικά με τη συνάντησή τους ο κ. Ελπιδοφόρος σχολίασε “χαίρομαι να συζητάω ζητήματα που αφορούν στην πίστη, στην ηγεσία και στην κοινότητα με την Εξοχότητά της, Σύνθια Πράτ. Είμαι ευγνώμων για τις αφοσίωσή της στον δημόσιο βίο και για τη δέσμευσή της να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο, ιδιαίτερα για όσους έχουν ανάγκη”.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στις Μπαχάμες.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το 2019, όπου ταξίδεψε για να διαπιστώσει από κοντά την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Dorian και για να παραδώσει ένα δώρο από κοινού των Leadership 100, της Εθνικής Φιλοπτώχου Εταιρείας και του Φιλοπτώχου της ενορίας Κοίμηση της Θεοτόκου στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στήριξη των προσπαθειών ανακούφισης και ανάκαμψης της ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος θα ταξιδέψει στη Νάπολη της Φλόριντας για το 33ο ετήσιο συνέδριο Leadership 100. Ο Αρχιεπίσκοπος θα δώσει διάλεξη και θα συμμετάσχει στον Διάλογο Νέων Επαγγελματιών στο συνέδριο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας την τελευταία ημέρα του συνεδρίου, Κυριακή 3 Μαρτίου 2024.

Photos: GOARCH/Dimitrios Panagos

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement