Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τριήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στους νέους της Μελβούρνης

Με μεγάλη επιτυχία και απρόσμενη συμμετοχή νέων ολοκληρώθηκε το τριήμερο Φεστιβάλ με την προσφυή ονομασία «Φιλότιμο», το οποίο ήταν αφιερωμένο στους νέους της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης.

Το φεστιβάλ ήταν μια εκδήλωση που οργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και παράλληλα μία ευκαιρία για τους νέους να συναντηθούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο οποίος χαιρέτησε το κοινό του Φεστιβάλ, αφιέρωσε χρόνο για να ακούσει τους νέους και να επικοινωνήσει μαζί τους, ενώ την Κυριακή το πρωί λειτούργησε και μίλησε πατρικά στη νεολαία, στα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Μελβούρνης, καθώς και στους γονείς που τα συνόδευαν.

Οι νέοι από όλα τα σημεία της Περιφέρειας συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Παναγίας Καμαριανής, στο Red Hill, όπου με την ακολουθία του Αγιασμού έγινε η έναρξη του Φεστιβάλ, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό.

Το Σάββατο ήταν ημέρα χαράς και επικοινωνίας των παιδιών μεταξύ τους, με αποκορύφωμα την έκτακτη και ξαφνική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στους χώρους του Φεστιβάλ. Η έκπληξη και η χαρά των παιδιών ήταν απερίγραπτη, καθότι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ποιμενάρχη τους και να του θέσουν ερωτήματα που απασχολούσαν τη σκέψη τους.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν οι δύο Επίσκοποι της Βικτώριας, ο οικείος Επίτροπος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, και ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος.

Την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος κατά το κήρυγμά του κάλεσε τους νέους να δεχθούν την επίσκεψη του Χριστού στις καρδιές τους όπως ακριβώς έπραξε και ο Ζακχαίος της ευαγγελικής περικοπής.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε παρέλαση των μικρών παιδιών των κατηχητικών σχολείων, τα οποία έλαβαν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου μια εικόνα ως ενθύμιο της ημέρας. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να έχουμε τον Χριστό στη ζωή μας και τα προέτρεψε να δημιουργήσουν μια σχέση φιλική μαζί Του.

Τέλος, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό για τη μέριμνα και τη φροντίδα του να οργανώσει το Φεστιβάλ «Φιλότιμο», ενώ διαβεβαίωσε τους νέους ότι θα εκπληρωθεί η επιθυμία τους να καταστεί θεσμός η συγκεκριμένη γιορτή. «Παιδιά, μη στεναχωριέστε. Του χρόνου θα είμαστε και πάλι εδώ», ήταν η υπόσχεση με την οποία αποχαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος τη νεολαία της Μελβούρνης.

 

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement