Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Μακάριος: “Η σύγχρονη Αυστραλία δε θα ήταν ίδια δίχως την παρουσία μας”

«Ας εκμεταλλευτούμε τη σημερινή ευκαιρία και ας έρθουμε πιο κοντά. Ας εμπνευστούμε από τα κοινά μας επιτεύγματα και ας οραματιστούμε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!», παροτρύνει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή εθνική εορτή, την Ημέρα της Αυστραλίας.

Εξάλλου, ο Σεβασμιώτατος σημειώνει ότι «η ιστορία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στους Αντίποδες συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Αυστραλιανού Έθνους», ενώ επισημαίνει και ότι «η ευλογημένη ετούτη πολυπολιτισμική χώρα υπήρξε έδαφος ευφορότατο για να αναπτυχθεί και να καρποφορήσει το δένδρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού».

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

“Το 2024, ως έτος – ορόσημο για την τοπική μας Εκκλησία, εφόσον επισφραγίζεται ο πρώτος αιώνας μαρτυρίας της, μάς επιφυλάσσει πολλές ευκαιρίες αναδρομής στο παρελθόν, ανασκόπησης και γόνιμου αναστοχασμού. Από αυτή την ανασκόπηση της ιστορίας μας, έχουμε πολλά να διδαχθούμε.

Να συνειδητοποιήσουμε πρωτίστως, ότι η ιστορία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στους Αντίποδες συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Αυστραλιανού Έθνους.
Η σύγχρονη Αυστραλία δε θα ήταν ίδια δίχως την παρουσία μας· δίχως τις εκκλησίες και τα σχολεία μας· δίχως τις ελληνορθόδοξες αξίες, τα ιδανικά και τις παραδόσεις που έφεραν οι πρόγονοί μας από την πατρίδα. Ναι, η Αυστραλία δε θα ήταν ίδια δίχως τη Μεγάλη Παρασκευή των Ελλήνων και την Ανάσταση της Ρωμιοσύνης· δίχως τους κόπους που κατέβαλαν οι Έλληνες μετανάστες, τον ιδρώτα που έχυσαν και την προκοπή που πέτυχαν στο διάβα των προηγουμένων δεκαετιών.

Εν συνεχεία, να συνειδητοποιήσουμε ότι η ευλογημένη ετούτη πολυπολιτισμική χώρα υπήρξε έδαφος ευφορότατο για να αναπτυχθεί και να καρποφορήσει το δένδρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού· έδαφος επί του οποίου χύθηκαν «ιδρώτες και αίματα», που, ευτυχώς, δεν πήγαν χαμένα!

Ο σύνδεσμος μεταξύ Ελλήνων και Αυστραλών, Αρχιεπισκοπής και τοπικής κοινωνίας, όπως δημιουργήθηκε και ισχυροποιήθηκε με τον χρόνο, μάς υπαγορεύει να συμμετάσχουμε ολόψυχα στον εορτασμό της σημερινής ημέρας, της Ημέρας της Αυστραλίας. Να συμμετάσχουμε με υπερηφάνεια, για τη δική μας συμβολή στη διαρκή πρόοδο κι ευημερία του αυστραλιανού λαού· να συμμετάσχουμε με σεβασμό, για τη συμβολή όλων των υπολοίπων κοινοτήτων, οι οποίες συνθέτουν το πολυπολιτισμικό μωσαϊκό της Αυστραλίας, μνημονεύοντας αρχικά τους αυτόχθονες, τους πρώτους κατοίκους της πέμπτης ηπείρου· να συμμετάσχουμε με θάρρος, για την αναγνώριση των αδικιών του παρελθόντος, και με αποφασιστικότητα, για την υπεράσπιση μιας ελεύθερης και ανοιχτής σήμερα κοινωνίας, η οποία μας χωράει όλους και μας δίδει τη δυνατότητα να ζήσουμε σε ένα περιβάλλον δικαιοσύνης, αλληλοσεβασμού και ομόνοιας.

Ας εκμεταλλευτούμε τη σημερινή ευκαιρία και ας έρθουμε πιο κοντά. Ας εμπνευστούμε από τα κοινά μας επιτεύγματα και ας οραματιστούμε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!

Ο Θεός να ευλογεί την Αυστραλία μας!”

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ήταν καλεσμένος πριν λίγες ημέρες στην εκπομπή Επικαιρότητα με τη Μαρία Γιαχνάκη , στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία στην Αυστραλία. 

Ακούστε την συνέντευξη:

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement