Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Βέλγιο: Χειροτονία Διακόνου στην Ενορία της Γάνδης

Ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλου Ανδρέου και Σωφρονίου του Αθωνίτου στην Γάνδη και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Johannes Osseel, στις 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του προς τον χειροτονούμενο μεταξύ άλλων είπε: «Ο Χριστός σου δίνει τα πάντα. Τί περισσότερο θέλεις, τί περισσότερο μπορείς να ζητήσεις; Ο Χριστός άκουσε την φωνή σου και έρχεται σήμερα για να σου δώσει την χάρη».

«Σήμερα είμαστε συγκινημένοι από το γεγονός ότι για άλλη μια φορά κάποιος από αυτή την ενορία χειροτονείται. Συνειδητοποίησες ότι ο Χριστός σε κάλεσε και γι’ αυτό τώρα αποκρίνεσαι λέγοντας: «Αυτός είναι ο Σωτήρας μου και θα τον υπηρετήσω». Κάνε λοιπόν πάντα αυτή την αγάπη για τον Θεό κριτήριο και κανόνα της ζωής σου και όχι την γνώμη του κόσμου, ούτε την μικροπρέπεια των υποκριτών, ούτε την τυπολατρία, ούτε τον φθόνο του διαβόλου με τις εντάσεις του. Ο Χριστός σου δίνει τα πάντα. Τί περισσότερο θέλεις, τί περισσότερο μπορείς να ζητήσεις; Ο Χριστός άκουσε την φωνή σου και έρχεται σήμερα για να σου δώσει την χάρη.

Είμαστε συγκινημένοι επειδή σήμερα χειροτονείσαι διάκονος σε αυτή την εκκλησία στην οποία ιδρύθηκε αυτή η Ενορία πριν από 51 χρόνια. Σε αυτή την εκκλησία όπου, ως μικρό παιδί, ερχόσουν με τους γονείς σου, τις αδελφές σου και τον αδελφό σου. Σε αυτή την εκκλησία όπου ο πατέρας σου χειροτονήθηκε επίσης διάκονος. Σε αυτή την εκκλησία όπου είδαμε τον Άγιο Σωφρόνιο να τελεί τη Θεία Λειτουργία. Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό για όλες τις ευλογίες του, αλλά και για αυτή που βιώνουμε εδώ αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τον νέο διάκονο και τους οικείους του, ευχαρίστησε τους ιερείς της Ενορίας για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελούν, καθώς και τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην χαρά αυτή της Μητροπόλεως αλλά και για την συμπαράστασή τους στο έργο της ενορίας.

Ο χειροτονηθείς είναι Βέλγος στην καταγωγή και υιός του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Σιλουανού Osseel που διακόνησε στην Ενορία της Γάνδης και έπειτα στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten και στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου στο Eindhoven (Ολλανδία).

Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών, και έχει ένα εγγόνι. Το προσεχές Σάββατο θα λάβει και τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης και θα διακονεί στην Υπηρεσία των Φυλακών του Βελγίου καθώς και στην Ενορία της Γάνδης.

        

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement