Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν

Κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής γιορτάζουν τη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» τους από τη Μεγάλη Βρετανία το 1776, με σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες κυριαρχούν τα πυροτεχνήματα και οι παντός είδους παρελάσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήδη από τα τέλη του 190υ αιώνα έχουν δημιουργηθεί ελληνικές κοινότητες οι οποίες αφήνουν το δικό τους στίγμα στην κοινωνία και την ιστορική πορεία της χώρας. Η Ελληνική ομογένεια αποτελεί έναν συνδετικό κρίκο μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύσει τις καλές σχέσεις σε επίπεδο χωρών.

H υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας (Πίνακας του Ραλφ Τρέμπλι)

Το μήνυμα Ελπιδοφόρου για την 4η Ιουλίου

Στα διακόσια σαράντα επτά χρόνια της αμερικανικής ανεξαρτησίας αναφέρεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην Εγκύκλιο που απέστειλε με αφορμή τη σημερινή ημέρα.

Σε μία χρονική συγκυρία, όπου ακούμε ολόενα και περισσότερα μηνύματα μίσους από κάποιους πολιτικούς, ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι “είναι καλό να θυμόμαστε ότι αυτή είναι «η χώρα της ελευθερίας». Μία ελευθερία που αποτελεί συγχρόνως πολύτιμο δώρο και μεγάλη ευθύνη”.

“Η βάση της ελευθερίας είναι η αγάπη, διότι αγαπώντας η καρδιά και η ψυχή σου απελευθερώνονται από τα δεσμά του μίσους, της κατακρίσεως και της υποκρισίας. Η πραγματική ελευθερία προϋποθέτει τη γενναιότητα της ανάληψης των μεγάλων ευθυνών της διατήρησης αυτής της ελευθερίας”, σημειώνει σε άλλο σημείο καλώντας σε συνέχιση του αγώνα για μία ενωμένη Αμερική.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το μήνυμα

Ένας χρόνος από τα Εγκαίνια του Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου

Η σημερινή ημέρα έχει πλέον ακόμη μία σημασία για τον Ελληνισμό και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τα εγκαίνια του Εθνικού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για έναν ναό με πολλούς συμβολισμούς καθώς χτίστηκε εκ νέου στον τόπο όπου συνέβη το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση του ναού ο οποίος αποτελεί καύχημα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας καθώς το Προσκύνημα είναι ένα μέρος για να στοχαστούν και να οραματιστούν, όσοι των επισκέπτονται “έναν κόσμο όπου το έλεος είναι αναπόφευκτο, η συμφιλίωση είναι επιθυμητή και η συγχώρηση είναι δυνατή”, όπως είχε αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Διαβάστε για τα Εγκαίνια: Νέα Υόρκη: Τα Εγκαίνια του Εθνικού Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Πριν λίγες ημέρες το ναό είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής, Κέβιν Μακάρθι (Kevin McCarthy) ο οποίος ρώτησε και έλαβε πληροφορίες για την εμβληματική αγιογραφηση της Αναστάσεως του Κυρίου στο μέσον του Ιερού Ναού, η οποία απεικονίζει, μεταξύ άλλων, αστυνομικούς, πυροσβέστες και διασώστες, σε μια συμβολική αναφορά στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement